Abelló proposa instal·lar la biblioteca a l'antic edifici del Banc d'Espanya

El candidat creu que es poden trobar ubicacions alternatives per al Museu de la Química que hi projecta el PSC

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat de CiU a Tarragona, Albert Abelló, proposa instal·lar a l'antic edifici del Banc d'Espanya una biblioteca adaptada "al segle XXI" que obri dotze hores al dia. Abelló planteja un nou edifici a la zona posterior de l'immoble que permetria habilitar un espai de 4.000 metres quadrats. Amb una inversió d'uns 12 milions d'euros que hauria d'anar a càrrec de l'Estat, CiU vol traslladar l'equipament actual del carrer Fortuny a la Rambla Nova i que també disposi d'auditori, aules de formació, espais per a activitats de difusió cultural, sales de projecció i exposicions, i cafeteria. Abelló creu que el Museu de la Química, que el PSC projecta al Banc d'Espanya, es pot encabir en altres ubicacions.

Albert Abelló ha proposat aquest dimecres ubicar la gran biblioteca pública de Tarragona a l'antic edifici del Banc d'Espanya. El candidat de CiU creu que amb els 2.700 metres quadrats de què disposa l'edifici en desús i amb la construcció d'un immoble adjacent a la zona posterior que actualment es destina a jardí, es podria adequar en plena Rambla Nova un equipament d'almenys 4.000 metres quadrats que esdevindria un veritable centre cultural de la ciutat.

El candidat de la federació nacionalista considera que l'espai, que a dia d'avui veu com un "forat negre" i com "una zona fosca", ha de propiciar una major afluència de persones i d'activitats culturals al centre neuràlgic de Tarragona. Abelló projecta una biblioteca que obri de nou del matí a nou de la nit, de dilluns a dissabte, i que complementi la seva oferta amb una auditori, sales d'exposicions i de difusió cultural, o una cafeteria.

L'alcaldable de CiU ha exposat que "totes les grans capitals del país tenen una gran biblioteca" i ha recordat que, a Girona, l'Estat ha invertit recentment 17 MEUR en un nou equipament. "Demanaríem la col·laboració del govern de l'Estat perquè la inversió, que xifrem d'entre 12 i 13 milions d'euros, és perfectament assolible a Tarragona", ha subratllat Abelló, el qual s'ha fixat l'objectiu d'enllestir l'equipament durant el pròxim mandat.

Sobre l'actual biblioteca ubicada al carrer Fortuny, Abelló creu que "ja ha realitzat la seva missió", i ha assenyalat que, quan es traslladi la biblioteca a la Rambla Nova, se li hauran de buscar nous usos. En aquest sentit, el candidat ha assenyalat que caldrà elaborar un inventari amb tots els espais desocupats de la ciutat i, també, amb totes les necessitats "perquè sapiguem què ha d'anar a cada lloc".

 

Crítiques al PSC per "la fotografia" del moviment de terres a l'Anella Mediterrània

D'altra banda, el candidat de CiU, Albert Abelló, ha criticat el "neguit" de començar a fer moviments de terra pels Jocs Mediterranis "quan la ciutat està patint altres problemes". Abelló ha criticat que el consistori hagi demanat un nou crèdit de 12 MEUR per les obres d'urbanització de l'Anella Mediterrània i ha demanat a PSC i PP que "siguin capaços" d'aconseguir la inversió pendent de l'Estat per evitar problemes de major envergadura. A més, l'alcaldable ha demanat a l'actual govern "que s'allunyi de buscar la fotografia de certa immediatesa" perquè, al seu parer, només denota "improvisació".

Comentarios
Multimedia Diari