Absolt un menor acusat de violar la seva neboda a Valls

El jutge assegura que, amb sospites, no et pot condemnar ningú. El fiscal demanava per al jove tres anys d’internament en règim tancat

22 junio 2020 07:40 | Actualizado a 28 junio 2020 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un jove de Valls ha estat absolt pel Jutjat de Menors de Tarragona d’un delicte d’agressió sexual amb penetració a una menor de 16 anys. El fiscal demanava per aquests fets l’internament terapèutic de l’acusat durant tres anys en règim tancat en un centre i tres anys més de llibertat vigilada, amb assistència a diferents programes a determinar. També sol·licitava la prohibició de comunicar-se i d’apropar-se a menys de 500 metres de la denunciant durant tres anys. I en concepte de responsabilitat civil se sol·licitava 200 euros per les lesions i 10.000 pels danys morals.

La Fiscalia argumentava que l’acusat –que llavors tenia 14 anys– entre gener i el 12 de març de 2018, estant en el domicili que compartia amb la filla del seu germà –que tenia quatre anys–, la va violar.

El magistrat, en la seva sentència, recorda que no hi ha el que s’anomena «corroboració perifèrica», o sigui, altres elements incriminatoris a part de la declaració de la pròpia víctima. Tampoc hi ha persistència en la incriminació per part de la menor al llarg del procés. Per això, considera que les proves aportades no són suficients per trencar el principi de presumpció d’innocència.

L’acusació s’ha basat en el relat de la menor i en els signes que determina el metge forense, a més de la valoració de la psiquiatra que va atendre la víctima a Urgències.

L’àvia

El relat de la víctima es va incorporar a través del testimoni de la seva àvia. Va dir que la seva néta va començar a explicar-li els fets però que al veure que se li descomponia la cara, es va tancar i no va explicar res més.

Per la seva part, la forense que va explorar la menor -en presència de la pediatra– i aquesta li va dir que el noi només li havia posat la ma, res de tocaments.

Per al magistrat, resulta més fiable el relat introduït per la forense. I això perquè existeixen contradiccions –exposades pel lletrat de la defensa– en el relat ofert pels familiars des de la primera denúncia fins el dia del judici.

Quan a les lesions que presentava la menor, tampoc hi ha unanimitat.

Comentarios
Multimedia Diari