Absolts dos homes que van robar una màquina de segar a Santa Coloma

L’Audiència Provincial entén que es va fer malament el peritatge de l’aparell i que, per tant, la falta de furt ja ha prescrit

01 agosto 2017 08:30 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Audiència Provincial de Tarragona ha absolt finalment dos homes que inicialment havien estat condemnats per un delicte de furt d’una màquina agavilladora  i ferralla de l’interior d’una finca de Santa Coloma de Queralt. Els magistrats entenen que el peritatge del material sostret no havia estat correcte, per la qual cosa es podria tractar d’una falta de furt, que ja hauria prescrit.

Els fets jutjats es remunten a les deu del matí del 10 de juny de 2012. Els dos processats (en companyia d’una tercera persona, no identificada) van acudir amb un camió Nissan Trade a una finca agrícola situada en el terme municipal de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). Es van apoderar d’una màquina agarbadora i ferralla que es trobava a l’exterior d’un magatzem, «el valor del qual no ha quedat suficientment determinat» i pel qual la propietària no reclama.

Els dos acusats foren sorpresos als voltants exteriors del magatzem de la finca pel marit de la propietària, que els va veure a una distància d’uns 500 metres. Davant d’això, els lladres van pujar al camió i van marxar del lloc. L’home va poder agafar la matrícula i perseguir els acusats durant aproximadament un quilòmetre, sense poder-los assolir.

El marit de la priopietària de la finca va perseguir els lladres durant un quilòmetre

El judici

El 8 de gener d’enguany, el Jutjat Penal número 1 de Tarragona va condemnar un dels lladres (amb antecedents penals cancel·lats) a vuit mesos de presó i dotze per a l’altre (condemnat el 2010 a dotze mesos de presó, finalment substituïda per 360 dies de treball en benefici de la comunitat). Però ara, la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona ha revocat la sentència i ha absolt els dos condemnats.

La màxima instància judicial de la demarcació rebutja els recursos d’apel·lació presentats pels processats quant a la seva participació en els fets. Destaca que el marit de la propietària va reconèixer els autors, primer a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i després durant el mateix judici.

La valoració del material

Una cosa diferent és la valoració del material sostret. El pèrit els va taxar en 600 euros, per la qual cosa els fets serien un delicte (en superar els 400 euros). Però els magistrats entenen que el professional va disposar de «notables debilitats» en les dades a l’hora d’elaborar el dictamen pericial.
 

Comentarios
Multimedia Diari