Acaba el juliol amb previsió d’alguna sorpresa castellera

L’últim cap de setmana pot deixar estrenes interessants amb la possibilitat de veure el primer 2de8 sense folre del curs de la mà de la Colla Vella. A Sitges, la Colla Joves vol estrenar-hi el 4de9 amb folre

27 julio 2019 05:34 | Actualizado a 27 julio 2019 07:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’atenció de tot el cap de setmana se centrarà diumenge a la tarda a la plaça de l’Església de Vilallonga, en una diada on hi actuaran per primer cop cara a cara enguany, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

L’any passat, aquestes dues formacions van donar la categoria de Gamma Extra a la vila amb el primer 2de8 sense folre de la Colla Vella i el 9de8 de la Jove de Tarragona.
A priori, els de la camisa rosada i volen dur els dos castells bàsics de nou a més de la gamma alta de vuit i el pilar de set amb folre, però podrien donar la sorpresa en provar el primer atac al 2de8 sense folre de la temporada. 

Dimecres passat ja van tornar a completar la bèstia indomable a la xarxa d’assaig i amb aquell, ja en van dos, ja que abans de Sant Joan també van fer-lo. Coincidint amb l’aniversari del primer que aconseguien descarregar, no seria desgavellat que demà, poguessin provar-lo. 

Des del 1987 que se n’han provat un total de 86 i sols se n’han descarregat 19. El més matiner completat va ser precisament el de la Vella l’any passat, en un any que la Joves va donar la campanada carregant el més matiner per Sant Joan. 

Al costat dels rosats hi actuaran la Colla Jove de Tarragona que té intenció de dur-hi mínim un castell de nou tot i que el repertori final depenia de l’assaig d’ahir al vespre. 

Avui a la tarda també tindrem diades interessants arreu del territori, com les de Sitges i la de Santa Anna de Reus. A la diada de Sitges, la Colla Joves vol tornar-hi amb el 4de9 amb folre, castell que ja va provar per Sant Joan i Torredembarra però que van haver de desmuntar en les dues ocasions. 

Precisament, la primera diada documentada de la història a Sitges va ser l’any 1884 entre els dies 23 i 25 d’agost i la Colla Nova de Valls va ser-hi present, en una diada on van fer-hi el 3de8 i el pilar de sis.
A Reus, els Xiquets de Reus actuaran juntament amb els Brivalls de Cornudella i els Margeners de Guissona a les sis de la tarda a la plaça de la Farinera amb motiu de les Festes del barri de Santa Anna, barri on els reusencs i tenen el local d’assaig.

Els de la camisa marró tancaran el primer tram de temporada amb un dels millors registres de l’any amb un 3de9 amb folre, un 5de8, quatre 2de8 amb folre, vuit 3de8 quatre 4de8 i cinc 2de7, tots ells descarregats. 

Per l’ocassió, no descarten res i tot dependrà de l’assaig d’ahir al vespre i del volum de camises que puguin ser a plaça, en una diada on es plantegen el 3de9 amb folre i repetir el 5de8 que van estrenar la setmana passada al Catllar. 

Al seu costat, els Brivalls de Cornudella i els Margeners de Guissona volen fer-hi castells de set pisos, en els que serien els primers de l’any de la colla del Priorat. Els de la Segarra ja en porten dos amb un 4de7 i un 3de7. 

Avui també es podran veure castells a la Pineda, on els Xiquets de Vila-seca poden tornar amb un nou atac al 3de7 i ho faran acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que l’endemà actuaran al barri de Maria Cristina de Tarragona amb motiu de les festes d’allà. 

Avui, a Altafulla també hi haurà castells amb la colla local, els Xiquets del Serrallo, els Nois de la Torre i els Salats de Súria. S’hi podrien veure castells de set pisos.

Comentarios
Multimedia Diari