Acord de govern entre CiU i ERC per garantir l'estabilitat a Valls

La cohesió social i els serveis a les persones són l'eix central. A més, s'estableix com a prioritari la recerca de consensos polítics

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ERC de Valls s’ha sumat al govern de CiU amb la finalitat de garantir l’«estabilitat». D’aquesta manera, les dues formacions s’han repartit les quatre tinències d’alcaldia i les sis comissions informatives.

El pacte arriba després que dissabte Albert Batet revalidés l’alcaldia a Valls amb els vots favorables dels 9 regidors convergents, mentre que ERC es va abstenir per «facilitar l’elecció de la llista més votada», una acció ja prevista en l’acord.

El pacte, vigent pels pròxims 4 anys, es va formalitzar ahir de la mà del número 1 i 2 d’ERC, Jordi Cartanyà i Òscar Peris; i d’Albert Batet, Martí Barberà i Dolors Farré en representació de CiU. Segons els dos partits, la finalitat és «perseguir l’interès general i de dotar el municipi d’un govern municipal estable», així com «fixar els principals eixos estratègics que s’han de desenvolupar durant el mandat».

El pacte estableix com a prioritari la «recerca de consensos polítics amb tots els partits, especialment en temes que han de definir el futur urbanístic de la ciutat».

La cohesió social i els serveis a les persones es converteix, però, en l’eix central. Es posa especial èmfasi en l’educació, la sanitat, l’accés a l’habitatge, els serveis socials i les polítiques destinades a reduir les desigualtats i el suport a les persones en situació de vulnerabilitat.

En matèria d’ocupació, hi ha la voluntat d’implantar bonificacions econòmiques a les empreses que contractin aturats de llarga durada majors de 55 anys, mentre que en l’àmbit del comerç s’expressa el compromís d’implementar mesures per afavorir els nous establiments. Pel que fa a la gestió de l’Ajuntament, es preveuen accions com la creació del Patronat de Turisme o l’establiment d’un model de consens per a la gestió del Pius Hospital.

Un dels primers punts recull el compromís de l’Ajuntament de posar-se a disposició del Parlament, del president i del govern de la Generalitat per «exercir l’autodeterminació i proclamar, juntament amb totes les institucions, la República Catalana».

Cinc valors centrals

Des d’ERC i CiU es destaca que l’acord de govern es formalitza entorn «cinc valors claus»: la transparència en la gestió dels recursos públics, la confiança en les potencialitats de la ciutat, la responsabilitat compartida entre tots els regidors dels partits signants de l’acord de govern, la participació que impliqui als ciutadans en la presa de decisions, i l’aposta per les persones.

Comentarios
Multimedia Diari