Activada l'alerta del Ventcat per fortes ventades

El vent intens s'intensificarà amb especial incidència al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona 

27 diciembre 2017 10:59 | Actualizado a 27 diciembre 2017 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil ha activat aquest dimecres l’alerta del pla Ventcat per fortes ventades a la majoria de comarques de Catalunya a partir d'aquest migdia. Segons el servei Meteorològic, les ventades, que ja estan afectant des d'aquest matí, s'intensificaran a partir del migdia i fins aquest vespre amb especial incidència al litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i Tarragona. El vent intens també afectarà les cotes altes de les zones de muntanya.

A les zones urbanes del litoral i prelitoral de l'àmbit metropolità de Barcelona i de les comarques de Tarragona s'esperen incidències per les fortes ratxes de vent que seran superiors a les habituals, segons ha indicat Protecció Civil, que, per aquest motiu, ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior a partir del migdia i fins al vespre per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. 

Cau una pilona a Reus

Els efectes de la ventada ja s'han fet notar en ciutats com Reus, on ha caigut una pilona de dalt de l'edifici del Gaudí Centre, al carrer Monterols. L'estructura ha estat a punt de caure damunt d'una dona que, sortosament, no ha patit cap dany.

A més, el vendaval també ha afectat a Tarragona, on les fortes ratxes han arrencat un arbre al tram final de la Rambla Nova, a tocar amb la Plaça Imperial. Els Bombers també han hagut de retirar un cartell publicitari que ha caigut a la sortida a l'A-7, a l'Avinguda Catalunya.

Fins a les 12.30h del matí i des de les 10h, segons han informat els Bombers de la Generalitat a través del seu compte de Twitter, aquests han rebut 186 avisos relacionats amb el vent, dels quals 90 han estat a Tarragona i 3 a les Terres de l'Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari