Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Activades les alertes per fort onatge i vent davant la previsió d'un temporal dur

Protecció Civil avisa d´un temporal "excepcional" sobretot a la costa central i demana respectar el tancament dels espigons

ACN

Whatsapp
Imagen de archivo. FOTO: LLUÍS MILIÁN

Imagen de archivo. FOTO: LLUÍS MILIÁN

Protecció Civil ha activat les alertes del pla Inuncat per fort onatge i del pla Procicat per fortes ventades davant la previsió d’un temporal dur de llevant i gregal de cara a aquest cap de setmana. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha destacat que el temporal marítim pot provocar inundacions puntuals a passejos marítims sobretot en l’àmbit de la costa central fins al Maresme i també la Selva a partir del dissabte al vespre i diumenge. Delgado ha demanat que es respecti el tancament dels accessos als espigons davant l’”excepcionalitat” d’aquest temporal en el sentit de la seva duresa i impacte directe a la costa i perquè és més propi dels mesos d’octubre i novembre que no del gener.

Onades de 4 metres a qualsevol punt de la costa

La mala mar que està afectant aquest divendres la meitat sud del litoral català s’estendrà i s’intensificarà aquest dissabte a tota la costa, Coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 metres a qualsevol punt de la costa. Als extrems del país l’onatge serà menys intens.

Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. En cas que un municipi hagi tancat aquests accessos es demana respectar-los per evitar qualsevol risc.

Ventades de més de 90 km/h

Aquest divendres ja s’estan registrant ratxes de vent fort en zones urbanes on no és habitual: 76,7 km/h al Port de Barcelona, 65,5km/h a l’observatori Fabra de Barcelona i 59,8 km/h a Badalona. Es preveu que es mantinguin aquests valors durant el dia d’avui.

No obstant, a partir de la propera matinada es podran superar els 90 km/h a les comarques costaneres del litoral i prelitoral central. La llevantada s’intensificarà a partir d’aquest dissabte al matí i es pot estendre a l’interior de la Catalunya Central. Les comarques on l’afectació és més probable són el Barcelonès, el Maresme i la Selva.

Protecció Civil recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También