Activades les alertes per fort onatge i vent davant la previsió d'un temporal dur

Protecció Civil avisa d´un temporal "excepcional" sobretot a la costa central i demana respectar el tancament dels espigons

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Protecció Civil ha activat les alertes del pla Inuncat per fort onatge i del pla Procicat per fortes ventades davant la previsió d’un temporal dur de llevant i gregal de cara a aquest cap de setmana. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha destacat que el temporal marítim pot provocar inundacions puntuals a passejos marítims sobretot en l’àmbit de la costa central fins al Maresme i també la Selva a partir del dissabte al vespre i diumenge. Delgado ha demanat que es respecti el tancament dels accessos als espigons davant l’”excepcionalitat” d’aquest temporal en el sentit de la seva duresa i impacte directe a la costa i perquè és més propi dels mesos d’octubre i novembre que no del gener.

 

Onades de 4 metres a qualsevol punt de la costa

La mala mar que està afectant aquest divendres la meitat sud del litoral català s’estendrà i s’intensificarà aquest dissabte a tota la costa, Coincideix amb vents de gregal i llevant, motiu pel qual afectarà directament platges, espigons, esculleres i passejos marítims que poden quedar inundats. La nit i matinada de dissabte a diumenge és quan l’episodi serà més intens, amb onades que poden superar els 4 metres a qualsevol punt de la costa. Als extrems del país l’onatge serà menys intens.

Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. En cas que un municipi hagi tancat aquests accessos es demana respectar-los per evitar qualsevol risc.

 

Ventades de més de 90 km/h

Aquest divendres ja s’estan registrant ratxes de vent fort en zones urbanes on no és habitual: 76,7 km/h al Port de Barcelona, 65,5km/h a l’observatori Fabra de Barcelona i 59,8 km/h a Badalona. Es preveu que es mantinguin aquests valors durant el dia d’avui.

No obstant, a partir de la propera matinada es podran superar els 90 km/h a les comarques costaneres del litoral i prelitoral central. La llevantada s’intensificarà a partir d’aquest dissabte al matí i es pot estendre a l’interior de la Catalunya Central. Les comarques on l’afectació és més probable són el Barcelonès, el Maresme i la Selva.

Protecció Civil recomana especial prudència en la mobilitat a peu i en vehicle i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent.

 

Comentarios
Multimedia Diari