Activitats al carrer per celebrar els 5 anys de la Cultural Jordi Francolí a l'Espluga

Taller de pintura, Mercat d'Intercanvi, vermut musical, dinar popular i Jam Session van omplir ahir el carrer Sortetes

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cultural Jordi Francolí va celebrar ahir el 5è aniversari de la creació de l’associació amb un seguit d’activitats al carrer Sortetes de l’Espluga, on hi ha el local d’aquesta entitat cultural.

Els més petits van poder gaudir de tallers de pintura, mentre que els més grans van organitzar un Mercat d’Intercanvi per bescanviar objectes amb l’única condició de no poder utilitzar diners.

La jornada va comptar amb un vermut musical i un dinar popular anomenat ‘Jo poso’. Els assistents van també poder gaudir d’una visita guiada per ‘El corralet’, el local d’assaig del músic espluguí desaparegut Jordi Francolí i actual espai de trobada de la Cultural. La jornada va finalitzar amb una Jam Session oberta a tothom.

«El cinquè aniversari de l’associació l’hem volgut celebrar amb una festa popular al carrer que actua com una avantsala del Riubombori», explicava ahir Enric Mercadé, membre de la Cultural Jordi Francolí. De fet, la novetat de la jornada va ser la posada a la venda dels jerseis que ajudaran a finançar part d’aquest festival de música que reuneix grups i cantautors de la Conca de Barberà cada primer cap de setmana de juliol des del 2011.

El preu és de 10 euros, compta amb un dibuix de Joan Turu i enguany representarà l’alternativa a la campanya de Verkami posada en marxa en l’edició passada.

A més a més, el Riubombori comptarà una vegada més amb el suport de comerços locals i diferents administracions com el Consell Comarcal o l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. El cartell ja està tancat i pròximament es donarà a conèixer.

Paral·lelament, ahir a la tarda dues formacions espluguines, l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu instrument i la Coral Espluguina, van oferir una actuació conjunta a l’Església Vella. La clausura va consistir en una commemoració del sisè aniversari de la presentació del segon disc d’en Jordi Francolí, Sense pressa...

La Cultural Jordi Francolí és una associació fundada a principis del 2011 amb l’objectiu de dinamitzar l’Espluga en els àmbits social, cultural i musical i crear lligams amb el territori i l’entorn natural. L’entitat es va crear arran de la desaparició de Jordi Francolí el 2009 en un accident de cotxe.

Des de llavors, l’associació organitza diferents activitats amb el festival Riubombori com a acte central. A més, es realitza el Mercat d’Intercanvi, el Club del Xist, el Festival de Cinema Creative Common i el cicle de xerrades Alternatives. Enguany la seva activitat compleix 5 anys.

Comentarios
Multimedia Diari