Actuació d'urgència a Ca Padró per evitar risc d'esfondrament

L'Ajuntament farà la intervenció de manera subsidiària després que la propietat no hagi fet cas als reiterats requeriments per tal que consolidés l'edifici que és Bé Cultural Local

19 mayo 2017 17:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls inicia avui les obres de reparació de la coberta de Ca Padró després que a causa de la pluja de diumenge s’ensorrés part i afectés una part de les plantes interiors d’aquest immoble al carrer de la Cort.

Tot i estar deshabitat, després de les inspeccions tècniques, s’ha procedit a decretar l’emergència per agilitzar les obres. També per agilitzar l’actuació és l’Ajuntament qui les executarà segons un projecte que va fer aquest mes per garantir l’estabilitat i seguretat d’aquest immoble.


La factura
Destaca que la propietat no hagi actuat ni realitzat les obres ordenades a través dels diversos requeriments i ordres d’execució tramitats pel consistori. Així, l’Ajuntament farà les obres i posteriorment passarà la factura als propietaris.

Les obres consistiran en la retirada del 70% de la coberta original que es substituirà per una nova que garantirà l’estanquitat i evitarà l’entrada d’aigua. A la resta de la coberta també s’hi realitzaran obres, amb actuacions també d’impermeabilització.


A l’interior
També preveu a l’interior la retirada dels elements en mal estat i l’enderroc de dos trespols. En concret les parts dels sostres de la planta baixa i planta primera que estan en molt mal estat.

El projecte reforçarà els apuntalaments en una zona desdoblada de la planta primera i planta golfa situada a la banda de l’edifici que toca al carrer Forn Nou. A més, es netejarà de deixalles, herbes i terra d’un terrat que dóna al carrer Forn Nou que es troba en mal estat i, a la vegada, es tapiaran totes les obertures.

Aquest immoble està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. La propietat no ha atès el deure de conservació de l’edifici. El cost es repercutirà a la propietat que fins al moment no ha actuat als requeriments per part de l’Ajuntament exigint les actuacions necessàries per garantir la seguretat de Ca Padró. Des de l’any 2013, l’Ajuntament ha requerit fins a 10 ocasions als propietaris per tal que complissin al deure que tenen de conservació i seguretat de l’immoble.

Comentarios
Multimedia Diari