Adjudiquen les obres de millora de la carretera C-51 a Vilardida

L’empresa Esencat Fractal executarà l’actuació per 238.014,66 euros

01 abril 2019 07:50 | Actualizado a 01 abril 2019 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la direcció de les obres del projecte constructiu de millora general de la carretera C-51 al seu pas pel nucli de Vilardida (Alt Camp) a l’empresa Esencat Fractal, SL. L’import de l’actuació és de 238.014,66 € i està previst que s’executi en onze mesos. 

L’any 2009, quan es va fer l’obra de la carretera de Valls i Vendrell, ja estava previst fer aquesta actuació en aquest tram. En aquell moment es va descobrir el jaciment arqueològic de Vilardida i es va aturar l’execució per tal de poder-hi treballar. Ara estan inventariant les restes i les col·loquen als museus pertinents. La carretera es va inaugurar l’any 2011, però s’ha d’acabar l’actuació al punt on es va acabar. L’obra consisteix principalment en l’eixamplament de la carretera i la millora del seu traçat, en una longitud d’uns dos quilòmetres i mig, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. 

A més de Montferri i Vila-rodona, el condicionament de la C-51 també abastarà els municipis de Bràfim i Rodonyà.

Les obres també inclouran la formació de nous accessos a la carretera de Bràfim i la construcció de camins i passos per facilitar l’accés a les finques de l’entorn i el trànsit de vehicles agrícoles. 

L’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, es mostra content amb la notícia i assegura que «ha tardat molt perquè la crisi tampoc no ha ajudat, però estem contents que al final es pugui tirar endavant, ja que és un tram perillós i on es concentren diferents accidents». 

6,7 milions d’euros en carreteres
El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar aquest divendres una modificació de crèdit de gairebé 12 milions d’euros, dels quals prop de 6,7 milions es destinaran a millorar diverses carreteres del Camp i l’Ebre. Les actuacions s’inclouen als pressupostos de 2019 de la institució. Per la seva banda, la reforma de les travesseres de les vies TV-2443 i TP-2003 de Vila-rodona rebrà un milió d’euros. Altres actuacions previstes són el condicionament de la intersecció d’accés al polígon industrial de Vilallonga, que té adjudicats 600.000 euros; la millora de la T-313 entre l’accés a Riudecanyes i la TV-3131, amb 488.000 euros, i el condicionament dels trams estrets de la TP-2044 i la TV-2048, entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders, que estan dotats amb 600.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari