Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aigua cristal·lina a l’abast de tothom al Niu de l'Àliga

És un gorg del riu Glorieta i un paratge perfecte per gaudir de l’entorn natural, al qual s’arriba en una hora i mitja seguint una ruta de muntanya de baixa dificultat

Alba Nebot

Whatsapp
El Niu de l’Àliga és un gorg del riu Glorieta, amb aigües transparents i al qual es pot accedir amb animals. MARINA FIGUERES

El Niu de l’Àliga és un gorg del riu Glorieta, amb aigües transparents i al qual es pot accedir amb animals. MARINA FIGUERES

El Niu de l’Àliga és un dels paratges naturals de l’Alt Camp més transitat durant l’estiu. Un salt d’aigua amagat entre roques i boscos que crea petites piscines naturals d’aigua cristal·lina i fresca, un racó idíl·lic en plenes muntanyes de Prades.

El Niu de l’Àliga, malgrat la fredor de l’aigua típica d’un riu, és una zona de bany perfecta per fugir de la calor de l’estiu i de les aglomeracions de les ciutats. La cascada que presideix aquest gorg natural és el seu principal atractiu i el motiu pel qual cada estiu rep tantes visites.

A la cascada, s’hi afegeixen espais per descansar a l’ombra dels arbres, el silenci típic de la muntanya, l’aire fresc i la zona apta per banyar-se, per crear un paratge natural perfecte per desconnectar del dia a dia.

Durant la ruta es troben curiositat, com l’antiga central hidroelèctrica. MARINA FIGUERES

Al lloc es pot accedir amb mascotes i és habitual veure-hi gossos que acompanyen els seus amos en la visita. Ara és un moment de l’any perfecte per visitar el Niu de l’Àliga, per tal d’aprofitar les últimes setmanes de calor de l’estiu però amb menys turisme i, per tant, de forma més íntima.

Accessible per a tothom

El Niu de l’Àliga es troba en un tram del riu Glorieta al qual es pot accedir fàcilment per un camí forestal. La ruta més habitual comença a Alcover, a la zona d’aparcament de Mas de Forès o l’entorn de l’ermita del Remei, i només cal seguir les indicacions blanques i grogues del PR-C-20 que ressegueixen el rierol i estar atents als cartells indicatius.

En un punt, el camí es bifurca: a l’esquerra es troba el camí més senzill i planer, el més recomanat per a les famílies amb fills petits, i a la dreta continua la ruta una mica més difícil, però igualment accessible.

La destinació és idíl·lica, però el mateix camí recorre espais interessants, com el Mas de Forès, que conserva un antic molí d’oli i un celler, i compta amb un parc infantil i una zona perfecta per fer pícnic, amb cadires i taules pròpies. També la mateixa ermita del Remei, ideal per omplir les cantimplores abans de començar la ruta i que té pàrquing gratuït, a deu minuts de distància a peu des del punt de partida de la ruta.

Un dels elements més curiosos de la ruta és la seva proximitat amb les runes de l’antiga central hidroelèctrica, que abans abastia les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Un camí sense pèrdua, que es pot realitzar fàcilment en una hora i mitja, i perfectament apte per gaudir en família.

Al fons del Niu de l’Àliga sovint es crea una cascada natural. MARINA FIGUERES

El camí es troba en bon estat i, afortunadament, els visitants solen ser respectuosos amb l’entorn i és poc habitual trobar-hi deixalles. Malgrat tot, és responsabilitat de tothom mantenir la natura lliure de contaminació i recollir abans de marxar els residus que es puguin haver acumulat.

Ben a prop hi ha les Fonts del Glorieta, accessibles per un camí lleugerament més esquerp, però sense una dificultat extrema, i que permet als visitants gaudir d’una altra zona de descans a la vora del riu.

En total, des de Mas de Forès i fins al Niu de l’Àliga es comptabilitzen uns 100 metres de desnivell, i fins a les Fonts del Glorieta uns 200 metres de desnivell, que no impliquen un canvi de dificultat prou significatiu en la ruta.

Temas

  • tarragona
  • Alcover
  • turisme
  • niu de l'àliga

Comentarios

Lea También