Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Aiguamúrcia es planteja multar els veïns que no netegin les parcel·les

El consistori vol aprovar una ordenança que reguli la neteja de parcel·les per evitar que es produeixin incendis

Montse Plana

Whatsapp
Imatge de l´incendi que es va produir al mes de maig a la urbanització Mas d´en Parés. Foto: aj. aiguamúrcia

Imatge de l´incendi que es va produir al mes de maig a la urbanització Mas d´en Parés. Foto: aj. aiguamúrcia

El consistori d’Aiguamúrcia aprovarà properament una ordenança que regularà la neteja de parcel·les del municipi. D’aquesta manera, l’Ajuntament incoarà expedients a aquells propietaris que tinguin bruts els seus solars, que podran acabar amb la multa pertinent.

La mesura, que va principalment destinada a la urbanització Mas d’en Parés, té com a objectiu evitar incendis a la zona, com el que es va produir el passat mes de maig a causa de l’estat d’abandonament d’una de les parcel·les.

Els esforços per evitar incendis ja es van iniciar a principis d’estiu amb l’enviament de 140 cartes a propietaris de parcel·les, un treball que es va fer conjuntament amb la Junta de Manteniment de la urbanització. «L’abandonament posa en perill la seguretat dels mateixos veïns i veïnes i incrementa el risc d’incendi», es destacava. A més, es recordava que el Reglament de la Llei d’urbanisme estableix «l’obligació dels propietaris de tota mena de terrenys, construccions, instal·lacions i edificacions de mantenir-los en condicions de seguretat, salubritat, accessibilitat, habitabilitat i ornament, així com de complir altres deures d’ús, conservació i rehabilitació».

Un mes després de l’acció, l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Fina Bartolí, afirma que els resultats han estat «molt positius». Tot i això, es destaca que encara hi ha parcel·les brutes, fet que les converteix en un focus d’incendis.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También