Al Morell seguim caminant junts

Aquest any s’han congelat totes les taxes, preus públicsi impostos regulats pel consistori

12 marzo 2021 13:11 | Actualizado a 12 marzo 2021 13:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Just fa un any que l’arribada d’un virus desconegut va canviar la nostra societat de dalt a baix. Un fet que va obligar els ajuntaments a adaptar-se, reforçant més que mai el servei públic que ens pertoca. 

Després d’un 2020 com ningú l’havíem imaginat, i havent iniciat el 2021 amb pocs canvis, des de l’Ajuntament del Morell hem pres una sèrie de mesures que ens han apropat a la ciutadania, sempre amb l’objectiu de pal•liar els efectes d’aquesta triple crisi —social, econòmica i, òbviament, sanitària—que ens ha afectat a tots.

Així, vam impulsar ajudes directes per a empreses i autònoms, vam acordar no cobrar la taxa per ocupació de via pública per terrasses de bars i restaurants i també de quioscos durant el 2020 —i ho hem ampliat aquest 2021—, o hem mirat de fer més visible el comerç de proximitat treballant de forma coordinada amb l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell. I de cara a la ciutadania, el 2020 es van ajornar els cobraments d’alguns impostos, i el 2021 s’han congelat totes les taxes, preus públics i impostos regulats pel consistori. I és que, encara que el consistori hagi deixat de percebre ingressos a causa del tancament de serveis municipals, creiem que en moments complicats és important subvencionar i donar ajudes, però també reduir la pressió fiscal. 

A més, hem posat en marxa el primer pla d’ocupació municipal, mobilitzant 150.000 euros del pressupost per a poder contractar vint persones de forma temporal, per contribuir a la inserció laboral de qui ho té més complicat a hores d’ara.

A més, durant els primers mesos de pandèmia, juntament amb Protecció Civil i una sèrie de voluntaris als quals vull agrair la seva tasca, vam fer del confinament dels més petits uns dies menys tristos, felicitant casa per casa a la mainada que feia anys, o repartint ous de pasqua el dia de la mona. I no podem oblidar l’àmbit social, cultural o esportiu, en què hem volgut mantenir viu el poble i hem adaptat les activitats a les restriccions de cada moment, posant sempre en primer lloc la seguretat de les persones.

No ha sigut un any fàcil per a ningú, i cal fer un especial record i menció a les persones que malauradament han perdut la vida per culpa de la Covid-19. Però  fa un parell de setmanes que es van començar a administrar vacunes als usuaris del centre de dia del nostre municipi, i esperem que aquesta llum després d’un any fatídic esdevingui el principi del final. 

Per ara, des del Morell seguirem adoptant les mesures necessàries per donar suport a tothom que ho necessiti en allò que faci falta. 

Ara més que mai, seguim al costat de la ciutadania.
 

Comentarios
Multimedia Diari