Al cotxe de la Verge li falla l'embragatge

La imatge, que va sortir ahir a la tarda del santuari deu anys després de l'última vegada, era portada en processó fins a l'església de Santa Maria quan es va produir l'avaria

19 mayo 2017 18:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nit agredolça ahir pels montblanquins a causa de l’avaria del cotxe que duia la Mare de Déu de la Serra de Montblanc des del santuari fins a l’església de Santa Maria.

Després d’una tarda d’emocions, amb domassos blancs i blaus penjats als balcons de les cases per donar la benvinguda a la Verge en deu anys (les últimes Festes Extraordinàries de la Serra van ser el 2006), quan la Verge enfilava el tram final cap a l’església l’embragatge del vehicle que la traslladava pels carrers de Montblanc va espatllar-se, sense que es pogués fer res per reparar-ho.

Al tancament d’aquesta edició encara s’estava pendent de trobar una forma de fer arribar la imatge –que pesava més de 300 kg– fins a l’església, on estava previst que romangués fins a aquest vespre, quan a les vuit serà retornada al seu santuari en una processó presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i l’Abat de Poblet, Octavi Vilà.

Prèviament s’havia produït l’anada a ofici des de la plaça Major amb tots els elements del seguici cerimonial, que marcava el compte enrere per al moment àlgid de les festes: la sortida de la imatge del santuari.

Els regidors d’Agrupament Catalanista de Montblanc, CiU i la FIC hi van ser presents. Únicament van faltar a la cita, tal com ja van comunicar dimarts, Laura Aluja i Roger Sosa, de la CUP, que no consideren oportú participar en cap acte de culte donat el caràcter aconfessional dels ajuntaments. La proposta volia ser extensiva a la resta de formacions, però aquestes s’hi van oposar i ahir van participar com a representants municipals.

Quan passaven uns minuts de les 18.30 h, les gralles i els timbals dels Torraires de Montblanc van començar a sonar i per la porta de l’església va aparèixer la Mare de Déu entre els aplaudiments dels vilatans i els dos pilars alçats pels castellers.

Puigdemont, avui a l’Ofici

Els actes centrals de les Festes Extraordinàries continuen avui i ho faran amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que arribarà a la vila a les 10.30 h. Primerament es dirigirà a l’Ajuntament de Montblanc, on serà rebut per l’alcalde Josep Andreu; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, i la resta d’autoritats.

Tot seguit, Puigdemont es dirigirà cap a l’església de Santa Maria per assistir a l’Ofici en honor a Sant Maties, oficiat pel cardenal emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Durant el recorregut, el president portarà durant uns instants la Bandera de la Vila Ducal. Finalitzada l’eucaristia, el president es dirigirà a la Casa Desclergue per assistir a les ballades del seguici popular montblanquí, i també signarà al Llibre d’Honor del municipi.

La jornada es completarà amb la processó de retorn de la Mare de Déu, que serà a les 20 h, i el concert d’Aspencat, Animal i DJ Boy, que es farà a la plaça de Sant Francesc a partir de les 24 h.

Comentarios
Multimedia Diari