Alarma per un nou episodi de fum negre a la petroquímica de Tarragona

Els departaments de Territori i Empresa i Coneixement obren expedient informatiu a l'empresa DOW

19 mayo 2017 19:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A les sis de la tarda s'ha produït una aturada no programada amb emissió de fum i flama molt visible a l’empresa Dow, del Polígon Nord – La Pobla de Mafumet, segons ha informat la companyia al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT). Aquest nou episodi ha alarmat als veïns de la zona. 

L'empresa ha comunicat que “s’ha produït una incidència de procés a l’àrea de compressors, fet que ha obligat a activar la torxa com a mecanisme de seguretat”, sense que hagi estat necessària l’activació de cap pla d’emergència. Tot i això, amb la voluntat d’avaluar les possibles afectacions mediambientals de la incidència, a banda del control habitual que es realitza amb les estacions fixes, els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat han efectuat controls d’ofici entorn de la planta.

Així mateix, des de la Delegació del Govern a Tarragona, s’informa que, com és procediment habitual en aquests casos, tant el departament de Territori, com el d’Empresa i Coneixement han obert un expedient informatiu a la companyia, amb l’objectiu d’esclarir les causes i conseqüències que hagi pogut tenir l’incident i prendre les mesures pertinents.

Ahir al matí també es va poder veure una altra fumarada negra al complex petroquímic de Repsol. Aquest episodi va ser degut a la parada programada de l'empresa, que ara es troba al seu equador, segons va informar Protecció Civil, que va matissar que no suposa cap mena de risc per a la població. El fum però, va alertar als veïns dels municipis del Camp des d'on es veia la flama, que vann començar a trucar al 112, telèfon que va rebre una vintena de trucades.

Aquest episodis han succeït pocs dies després que Repsol anunciés que treballaria perquè, de cara al 2017, el fum fos menys visible per a la població i minimitzar així l'alarma per contaminació.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari