Albert Abelló edita una col·lecció de cromos dedicada als tarragonins il·lustres

Diumenge, de franc amb el 'Diari', l'àlbum dels 'Tarragonins Il.lustres'

Redacció

Whatsapp
Albert Abelló edita una col·lecció de cromos dedicada als tarragonins il·lustres

Albert Abelló edita una col·lecció de cromos dedicada als tarragonins il·lustres

La fantasma de Castellarnau, Antoni Rovira i Virgili, l’Emperador August o el Maginet Pelacanyes són alguns dels 125 tarragonins/es il·lustres que formen part del nou col·leccionable Tarragonins i personatges de les Comarques de Tarragona editat per l’alcaldable de CDC, Albert Abelló. La col·lecció està dibuixada per l’il·lustrador Hugo Prades i l’autora dels textos és Anna Serra, professora d’Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

L’àlbum és un homenatge als homes i dones de Tarragona i les seves comarques que han fet aportacions úniques i imprescindibles en camps tan diversos com els de les arts, la ciència, la medicina, la política i l’economia. “Som hereus d’una rica i variada història, són molts els tarragonins i tarragonines que han deixat la seva empremta al món”, manifesta Abelló. “Tarragona necessita recuperar l’orgull i l’autoestima que ha perdut en els últims anys”, destaca l’alcaldable de CDC, que subratlla que aquest és el combustible, l’energia, que la ciutat necessita per tirar endavant.

Un altre dels principals objectius de col·leccionable és el de cohesionar la ciutat. En total s’han editat 2.160.000 de cromos i nombrosos establiments comercials de tots els racons de la ciutat els repartiran gratuïtament. “Aconseguir els cromos no només suposa l’atractiu de descobrir el personatge il·lustre, sinó que es prendrà part en una mena de gimcana que permetrà visitar indrets de la nostra ciutat pels quals, en el nostre dia a dia, no hi passem”, explica l’alcaldable de CDC.

“Volem que els ciutadans reconeguin la ciutat sencera, que visitin tots els seus racons”, destaca Abelló. “Per aconseguir els cromos, els ciutadans del centre, per exemple, hauran d’anar a Bonavista i els de Bonavista a Sant Pere i Sant Pau i aquests últims a Llevant, coneixent així tots els indrets de Tarragona, una ciutat polièdrica que compta amb una societat civil imparable, una societat civil que ha d’estar unida i orgullosa del que som”.

D’altra banda, la iniciativa promocionarà el comerç de la ciutat, un sector que en els últims anys no ha comptat amb el suport necessari. De fet, els establiments participants es convertiran, durant un mes, en els punts de distribució dels cromos de la col·lecció. Tota la informació del col·leccionable, així com tots els establiments comercials de la ciutat on, a partir del pròxim dilluns dia 23 de març, es poden trobar els cromos dels tarragonins il·lustres, es troba a la pàgina web www.tarragonins.cat. L’àlbum es pot passar a buscar, també gratuïtament, a la carpa que, a partir del 23 de març, s’ubicarà a la Rambla Nova, a l’alçada del carrer Canyelles.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También