Albert Batet deixa la direcció del PDeCAT per continuar com a alcalde de Valls

També manté la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya

19 mayo 2017 16:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Albert Batet seguirà sent l’alcalde de Valls i mantindrà la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya després d’haver decidit deixar la direcció del Partit Demòcrata Català (PDeCAT). D’aquesta manera, donarà compliment al document d’incompatibilitats aprovat el passat mes de juliol per part del partit, en el qual s’estableix que els dirigents poden ostentar com a màxim dos càrrecs tant institucionals com orgànics.

Dilluns passat, Neus Munté entregà la seva acta de diputada al Parlament, i ara únicament faltava que quatre membres més de l’executiva es posicionessin, entre ells, Albert Batet. Al seu costat, Elsa Artadi (directora general de coordinació interdepartamental i responsables d’estudis i projectes de partit), Lluís Guinó (alcalde de Besalú, diputat i responsable de món local), i Montse Candini (alcaldessa de Calella, diputada i responsable de relació amb les institucions) també deixaran la direcció del PDeCAT.

La decisió l'ha donat a conèixer avui la coordinadora del partit, Marta Pascal, que ha explicat que tots quatre membres deixaran la direcció després del Consell Nacional que se celebrarà aquest proper dissabte, 28 de gener.

En el cas d’Albert Batet, es podia intuir que optaria per quedar-se amb l’alcaldia de l’Ajuntament de Valls després que el passat desembre assumís la regidoria d’Hisenda i Finances en substitució d’Assumpció Casañas -que deixà el càrrec després de sis anys per «motius personals»-, moment en el qual el batlle ja estava al punt de mira per qüestió d’incompatibilitats segons el que exigeix el PDeCAT.

La direcció del PDeCAT –que va ser escollida en primàries el juliol- està formada per 12 persones i amb la renúncia de Batet, Artadi, Candini i Guinó plega un terç dels seus membres.

Comentarios
Multimedia Diari