Albert Blay i Marc Ortiz, finalistes dels Premis VOC

Els seleccionats del Tarragonès i del Montsià competeixen en el certamen amb els curtmetratges de ficció ‘Bruna’ i ‘Ophleia’

26 enero 2020 07:40 | Actualizado a 26 enero 2020 07:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Premis VOC - Versió Original en Català, una mostra especialitzada en curtmetratges de ficció i documentals i que organitza Òmnium Cultural, han escollit com a finalistes dues produccions amb arrels al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. La primera és Bruna, d’Albert Blay León (Tarragonès) i Cristina Massagué (Barcelonès) i la segona és Ophelia, de Marc Ortiz (Montsià).  

En el curtmetratge, Bruna es refugia en el silenci quan veu a Laia sofrint assetjament en classe, mai han intercanviat paraula entre elles. Això canviarà quan es trobin per «causalitat» cara a cara en una festa i la seva relació faci un gir determinant en les seves vides. Mentrestant, el curtmetratge de ficció Ophelia és una col·laboració artística i multidisciplinària que versa sobre el mite d’aquest fatídic personatge creat per William Shakespeare. Potser, Ophelia és simplement el suïcidi d’una cançó, o el suïcidi de sis actors. 

La quarta edició del certamen començarà oficialment el 6 de febrer de 2020 al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat amb la seva sessió inaugural, seguida d’una segona sessió el 7 de febrer. La mostra programa dues sessions amb els finalistes d’aquesta edició: 10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges documentals. 

Enguany, el certamen s’estén pel territori català, ja que es podrà veure a més de 30 municipis i també en algunes ciutats europees, com Munic. A la província, les sessions s’han programat a Cambrils, Cornudella de Montsant, Falset, Tarragona i Tortosa. Cada sala programarà dues sessions d’una hora i mitja de durada i el públic assistent tindrà butlletes per votar el millor documental i la millor ficció, per escollir els Premis del Públic.

Els guardons 
Els finalistes dels Premis VOC competiran pels diferents premis del certamen: premi del jurat al millor curtmetratge documental, dotat amb 4.000 euros; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 euros; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000 euros; i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari