Albert Monteys: «El repte ha estat pensar com un nen»

L’il·lustrador Albert Monteys dóna vida als personatges de la sèrie ‘Llegendes del pati’, juntament amb el talent creatiu d’El Hematocrítico, autor dels dos primers llibres

09 julio 2020 07:00 | Actualizado a 09 julio 2020 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jugar a fet i amagar i un grup de nenes i nenes superherois a l’hora del pati són els protagonistes de la sèrie Llegendes del pati (Barcanova Editorial), i que forma part de la col·lecció + Còmic. Els autors són El Hematocrítico (Miguel Ángel López, A Coruña, 1976) i Albert Monteys (Barcelona, 1971) al guió i dibuix respectivament, i els dos primers llibres que han publicat són La mitja hora dels herois i Campions del món. «Fa cosa d’un any, El Hematocrítico em va proposar fer un còmic infantil i dibuixar històries de diferents nens jugant al pati de l’escola», recorda Albert Monteys sobre com va sorgir la iniciativa.

Així és com en Robert un nen que té l’habilitat de xutar a una velocitat increïble esdevé un dels protagonistes, mentre que a l’altre llibre un ‘desconegut’ interromp a un grup de nens assegurant que es el campió del món del joc a fet i amagar. «La meva feina va ser dissenyar els personatges, i al ser un còmic infantil tendeixes a simplificar i arrodonir una mica més», explica l’il·lustrador, qui destaca que «és una part molt divertida de la feina, perquè agafes una idea que et llença l’escriptor i has de donar-li forma, a més d’afegir algun detall a la personalitat dels personatges, fins que trobes el correcte».

Al llarg de la seva trajectòria professional, Albert Monteys ha destacat per ser un referent de l’humor gràfic per adults –en publicacions com El Jueves, Orgullo y Satisfacción i El show de Albert Monteys–, tot i que també ha treballat per la revista infantil Tretzevents, entre altres. És per això que l’humor és el nexe d’unió. «En la sèrie Llegendes del pati, teníem clar que havien de ser històries divertides i que l’humor respectés al lector, encara que sigui un nen o nena de sis anys, és a dir, que fos humor intel·ligent i que tingués dobles lectures», assegura l’il·lustrador.

En aquest treball, «el repte ha estat pensar com un nen», assegura, perquè «quan fas humor en general sempre has de jugar al límit de què es pot dir, i quan fas humor per a nens pots jugar a ser el nen dolent, i això agrada molt», afirma Albert Monteys, qui afegeix que «en cada projecte, tot i mantenir una idiosincràsia pròpia, t’has d’inventar un nou dibuixant que respongui a les necessitats, i això forma part del treball». A l’hora d’acceptar un nou projecte –assegura l’il·lustrador– «em pregunto si l’he fet abans, i quan són coses que no he fet mai sempre m’atreuen». A més, reconeix que pel que fa al «còmic infantil encara no he trobat el punt perfecte, i això s’aconsegueix provant». De moment, els lectors ja poden gaudir de les històries de Llegendes del pati que conviden a compartir la lectura entre pares i fills.

Comentarios
Multimedia Diari