Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcover cau en mans dels bandolers

La localitat fa un viatge en el temps i retrocedeix fins a l´any 1600. La Fira del Bandoler busca aconseguir atraure més de 10.000 persones enguany

Joan Boronat

Whatsapp
130 parades ofereixen productes habituals de l´època davant la sorpresa dels espectadors. Foto: Alfredo González

130 parades ofereixen productes habituals de l´època davant la sorpresa dels espectadors. Foto: Alfredo González

Amb el Túnel del Temps, la proposta teatral de carrer, es pot sintetitzar la història d’Alcover, tan estretament lligada a l’època dominada pels bandolers, que s’exemplifica i fa retrocedir a l’espectador fins a l’any 1600.

Aquest és un més dels elements que configuren i prestigien la Fira de Bandolers alcoverenca, que enguany arriba a la 13a edició.

Divendres es va donar el tret de sortida de la fira que encara serà visitable durant el dia d’avui i tot fa pensar que es podria batre el rècord de visitants, atesa la gran afluència de públic aquests dies, per superar les 10.000 persones.

L’origen de la Fira de Bandolers es remunta als temps de la fira sectorial, agrícola i ramadera, del Remei, per reconvertir-se en l’actual, amb un recorregut progressiu i de creixement fins al punt de ser per a vilatans i alcoverencs residents fora vila, la cita obligada i esperada, al segon cap de setmana d’octubre de cada any, amb el valor afegit d’atreure l’interès de la gent del Camp de Tarragona i de moltes altres comarques.

D’aquí que la vila retrocedeix 400 anys en la història per mostrar el seu passat, que té el seu fil conductor en l’hegemonia del bandolerisme a Catalunya, i que a Alcover tenia la màxima expressió.

L’evolució de la fira ha estat constant, i representa un important impacte turístic i econòmic per al poble. En la present edició hi participen 130 parades entre les quals s’intercalen diversos oficis com ara l’apicultor, el picapedrer, el culleraire, els olis essencials i la ceràmica, a més a més d’un ampli ventall de productes artesans d’alimentació i artesania en general.

La mostra es reparteix entorn de la plaça del Portal de l’església Vella, del carrer Major i l’avinguda de Reus, i en el recorregut hom pot fer un tast de productes gastronòmics típics i de proximitat.

La mostra és molt ben valorada pels venedors en general, procedents de diversos indrets de Catalunya, com ho corroboraven els flequers d’Arbúcies, amb el seu forn de llenya, en un no parar d’enfornar i vendre varietat de pans. «És el quart any que venim a Alcover», deia el forner, per afegir que «a la gent li agrada veure com surt el pa del forn i comprar-lo encara calent. Les vendes funciones i la feina és agraïda».

A més a més de moltes altres activitats (trobada gegantera, baixada d’ornis, concentració de motos) la música té també el seu protagonisme a la Fira de Bandolers, com les actuacions de l’orquestra Plateria i Los Tremendos de dissabte, o el Bandolers Sound Alcover’15 Festival d’ahir a la nit, amb música del moment i projeccions, i important participació de la joventut. La fira d’atraccions per a la gent menuda fa també d’Alcover un atractiu per al públic familiar.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También