Alcover comptarà amb un nou Centre de Dia a finals de 2018

El futur edifici estarà situat a la zona de l´Antic Hort de la Barra, uns terrenys actualment qualificats com a verd privat i que la família propietària ha decidit donar a l´Ajuntament

19 mayo 2017 20:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcover ha posat en marxa els passos per construir el nou edifici del Centre de Dia del municipi, uns treballs que es preveuen que estiguin finalitzats en poc més de dos anys: a finals del mes d’agost de 2018.

Amb aquesta actuació, el centre deixarà d’estar integrat a les dependències de la Llar de Jubilats i s’ubicarà a la zona de l’Antic Hort de la Barra, uns terrenys situats al centre del poble i que actualment estan qualificats com a verd privat. La família propietària, però, ha decidit cedir-los a l’Ajuntament.

Amb la nova ubicació, el centre podrà doblar la capacitat d’usuaris, passant de les actuals 20 places col·laboradores i 5 de privades, a un total de 45. Tot i això, des del consistori es destaca que aquestes noves places «en un principi només poden ser privades ja que la Generalitat actualment no en concedeix cap de pública».

Altres avantatges que l’Ajuntament d’Alcover destaca de les noves instal·lacions és la proximitat que tindran respecte al Centre d’Atenció Primària, ubicat a uns 30 metres de l’Antic Hort de la Barra. Això facilitarà l’atenció dels usuaris i millorarà l’accessibilitat i la rapidesa de l’assistència mèdica.

El terreny, que compta amb prop de 800 metres quadrats, permetrà que el centre tingui una zona enjardinada i un edifici de dues plantes que permetrà ampliar els serveis amb, per exemple, cuina, perruqueria, podologia, rehabilitació i fisioteràpia.

El vistiplau per dur endavant aquest projecte es va donar el dimecres passat, quan es va aprovar en sessió plenària la proposta d’acord d’inici de l’expedient de donació del terreny en qüestió, punt que va comptar amb els set vots favorables d’Alcoverencs pel Canvi (ApC) i ERC, tres abstencions de la CUP i dos vots en contra de SI, per tenir dubtes sobre el projecte, tot i no estar en contra del nou centre.

D’altra banda, també es va aprovar la proposta d’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM, consistent en la delimitació d’una zona d’equipaments per a ús sanitari-assistencial, que comptà amb set vots favorables d’ApC i ERC i cinc en contra de la CUP i SI.

Comentarios
Multimedia Diari