Alcover: música, dansa i circ al Festival Terra de Bandolers

El municipi de l'Alt Camp ha organitzat per segon any consecutiu aquest esdeveniment. Tindrà lloc del 19 de juliol al 16 d’agost

11 julio 2019 11:50 | Actualizado a 08 agosto 2019 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Terra de Bandolers, proposta cultural complementària a la fira que porta el mateix nom i que se celebra el segon cap de setmana d’octubre, convida a endinsar-nos a l’entorn natural i patrimonial a través de la música, la dansa, el circ i la gastronomia i amb diversitat de propostes artístiques. Set són els espectacles que s’han programat del 19 de juliol al 16 d’agost en diferents escenaris que ens ofereix l’església Vella, l’ermita del Remei, Mas de Forès, el Convent de les Arts i la plaça Nova.

La segona edició de Terra de Bandolers s’inaugurarà amb l’espectacle Absurditties de la Cia. Mortelo & Manzani, una proposta km.0 de pallassos i acrobàcies (divendres 19 de juliol a les 22 h-església Vella). L’ astronomia popular i les cançons tradicionals es donaran cita en Mil cent i un estels de la Cia. Bocafoscant, un espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans (divendres 26 de juliol a les 22.30 h- Mas de Forès). Dos dies després, arriba l’estrena Música en temps d’en Rocaguinarda de la formació de música barroca Tañer, la qual ens planteja un viatge a aquesta època d’esplendor de la vila d’Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s’interpretava aleshores (diumenge 28 de juliol a les 19 h-Convent de les Arts). L’espectacle estarà creat en residència artística al Convent de les Arts.

El mes d’agost s’enceta amb la proposta deNada de la Cia. deNada, un espectacle de dansa, circ i música d’autor (divendres 2 d’agost a les 22 h- església Vella). La música d’arrel ens acompanyarà amb Ruegos y demás de la Cia. Raquel Lúa & Amaia Miranda, que ens presentaran des de la nana tradicional fins a la bossa o el flamenc ( diumenge 4 d’agost a les 22 h- ermita del Remei). Per altra banda, Guillem Anguera & Xavier Pié, músics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria professional, ens oferiran un concert íntim i familiar, on l’acordió diatònic i el saxo soprano es fusionen per viatjar a diverses Músiques del Món (divendres 9 d’agost a les 22.30 h-Mas de Forès).

Cris Juanico clourà el festival amb la presentació dels temes del nou treball discogràfic que porta per nom Viu. Cançons inspirades en la Menorca més salvatge de la que n’és un privilegiat element més (divendres 16 d’agost a les 22 h-plaça Nova).

A més, el Festival Terra de Bandolers ens convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i ens dóna la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta. Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podrà degustar diversos propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l’Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

El regidor de cultura, Josep M.Girona va destacar que «Alcover aposta per fer-se un espai en l’àmbit cultural del territori, oferint espectacles de qualitat, de km.0 i potenciant la gent del territori amb la intenció que aquest certamen continuï evolucionant any rere any».

Comentarios
Multimedia Diari