Alcover tindrà una festa major en format reduït però amb regust bandoler

L’Ajuntament programa una vintena d’actes, molts amb cita prèvia, on la cultura popular tindrà un paper rellevant

29 septiembre 2020 20:20 | Actualizado a 30 septiembre 2020 04:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Al municipi d’Alcover, el mes d’octubre és sinònim de festa. Per una banda, se celebra la tradicional Fira de Bandolers, que any rere any aplega multitud de persones al municipi; per l’altra, arriba la Festa Major, un esdeveniment que fa que els alcoverencs continuïn una setmana més amb la celebració. Enguany, però, la crisi de la Covid-19 ha fet saltar pels aires molts esdeveniments culturals i festius, com és el cas de la Fira de Bandolers, que ha quedat suspesa per evitar les aglomeracions de gent. Tot i això, Alcover manté la seva festa major, això sí, adaptada a aquesta nova normalitat, amb un format reduït i amb inscripció prèvia a molts dels actes. Des del l’Ajuntament, però, no han volgut renunciar a la cultura popular i el so de la gralla, la Colla Gegantera o el Ball de Diables, estaran presents un any més en la festa, però de forma diferent a altres edicions. A més, es farà una picada d’ullet a la fira bandolera, fent diversos actes relacionats amb aquesta temàtica uns dies abans de la festa major, del 9 a l’11 d’octubre. Serà un cap de setmana que s’ha batejat com a Pinzellades de Fira, on es presentarà el conte bandoler El robatori de l’ala d’or, on s’expliquen les aventures de morells i voltors, i es farà una teatralització del mateix.

Pel que fa a la festa major, l’alcalde, Robert Figueras, va donar a conèixer els detalls de la programació ahir a la tarda. Va reconèixer que aquest «no és el programa que volíem presentar», ja que «serà una festa major de mínims» però que mantindrà la seva essència en molts aspectes, sobretot pel que fa a la cultura popular. La celebració tindrà lloc del 16 al 19 d’octubre. En aquesta aposta pels elements tradicionals, entren en escena els Bruixots d’Alcover, que faran el pregó el dia 16. Tot i que el seguici no sortirà com a tal, serà protagonista en les matinades i tampoc faltarà el Ball de Dames i Vells que enguany actuaran al Convent de les Arts. Els gegants, gegantons, cercolets o diablons es podran visitar en una improvisada Casa de la Festa que s’instal·larà a la sala del Cercle d’Amics i que obrirà portes el dia 16. Aquí també es podrà admirar el primer esbós d’un nou element del seguici que veurà la llum aviat com és el Falcó.

D’altra banda, davant l’absència dels balls de nit, s’ha programat un concert a càrrec de la cantant Suu el diumenge dia 18.

Tots els actes comptaran amb les mesures de seguretat corresponents «perquè no sorgeixin problemes posteriors», va dir l’alcalde. En aquesta línia, va demanar la responsabilitat dels alcoverencs i va avisar que el programa festiu podria patir modificacions en funció de l’evolució de la pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari