Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alcover torna al segle XVII amb una nova edició de la Fira dels Bandolers

Una de les cites bandolers més importants de Catalunya tindrà lloc el proper cap de setmana a Alcover

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge de la Fira dels Bandolers de l'any passat. Foto: CEDIDA

Imatge de la Fira dels Bandolers de l'any passat. Foto: CEDIDA

Alcover es converteix el segon cap de setmana d’octubre (5, 6, 7 i 8) en l’epicentre de les trifulgues bandoleres i en la trobada per als lladres de camí ral que actuaven a les comarques del Camp de Tarragona. La Fira de Bandolers d’Alcover celebra el seu 15è aniversari  amb un programa d’actes que ens faran reviure els espectacles teatrals de més èxit que s’han donat cita al llarg d’aquestes edicions. 


La cita bandolera més important de Catalunya es presenta amb algunes novetats repartides en els més de 50 actes s’han programat per a tots els públics. Els dos bàndols, Morells i Voltors, faran reviure de primera mà l’època bandolera dels segles XVI i XVII amb les diferents escenificacions teatrals pel carrer, l’eix vertebrador de la Fira.

 
Per altra banda, el grup de teatre local La Resclosa continuarà apoderant-se del Convent de les Arts per donar vida, en aquest espai, a l’Alcover del 1600 amb l’espectacle anomenat El túnel del temps. Els visitans podran accedir a l’espectacle amb un trenet que els conduirà fins el mateix Convent.  


Novetats
Com a novetats destaca que l’acte inaugural passa de divendres a dijous i ho farà amb una conferència sobre el bandolerisme català dels segles XVI i XVII a càrrec d’Agustí Alcoberro .
Tot seguit es farà la presentació de la nova etiqueta que vestirà l’ampolla de la cervesa Rosita d’aquesta edició. 
Divendres 6 d’octubre, petits i grans gaudiran d’una cercavila acompanyats pel gegant bandoler Pere Voltor i alguna sorpresa més, pels carrers de la vila per donar el tret de sortida a la 15a edició.


 Aquesta edició, i com a novetat, es recupera l’espectacle de petit format amb quatre espais definits en el cor de la fira on es representaran quatre dels millors esquetxos teatrals que s’han viscut al llarg dels 15 anys de la Fira. Al llarg del cap de setmana es podran veure representats en diferents passis i acompanyats sempre per un entremès de música tradicional.

Els visitants podran sentir l’essència del teatre de carrer més a prop que mai.
I  per altra banda, la Fira comptarà enguany amb una zona dedicada als més petits on podran veure i tocar animals de corral; i a la plaça del portal, on s’hi ubica el Punt d’Informació i Alcover Ràdio, s’habilitarà una exposició fotogràfica per reviure a través de les millors imatges, els 15 anys de Fira. 


Durant totes els dies de fira, s’obrirà la el mercat d’artesania, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra. La Fira comptarà amb més de 20000 m2 de recinte firal dels quals 5000m2 corresponen al mercat que compta amb prop d’un centenar de parades. 

A més, la Fira compta dues zones gastronòmiques delimitades: la plaça del Portal i la plaça Lluís Companys on hi haurà food trucks. La fira dels Bandolers és una cita que enguany inclou novetats i activitats per a tots els públics. S’han programat més de 50 activitats pels carrers del municipi.


Festa Major d’Alcover
Un cop finalitzada la Fira de Bandolers, arriba la Festa Major d’Alcover que aglutina un intens programa d’actes que combina actes tradicionals i de cultura popular, com Dames i vells i la processó amb la participació del seguici popular, amb espectacles d’alta qualitat. 
Els dies centrals de la festa major són el 13, 14 i 15, tot i que s’ha programat algunes propostes d’entrefestes. És el cas del 3r Bandoler Sound Festival amb DJ Mon i Marsal Ventura des de l’emissora Flaix FM.

Comentarios

Lea También