Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Alerta per pluges intenses aquest dissabte

Afectaran especialment al litoral on s'esperen les principals incidències que poden ser importants de forma local.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Alerta per la intensitat de les pluges d'aquest dissabte.

Alerta per la intensitat de les pluges d'aquest dissabte.

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió d'incidències demà dissabte, derivades d’un episodi de pluges generalitzades que afectaran Catalunya a partir del matí i que es preveu que es puguin mantenir fins diumenge. A més, les pluges podrien anar acompanyades de fort vent.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les previsions indiquen que es pot superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya. A més, les precipitacions podran anar acompanyades de fort vent. En tot l'episodi es poden acumular quantitats significatives de pluja.

Està previst que l’episodi comenci demà al matí amb les pluges entrant per les Terres de l'Ebre. De cara a migdia és quan l'episodi serà més intens afectant tot Catalunya, especialment les comarques del litoral i prelitoral barceloní i gironí, on s’espera que es produeixin les incidències més importants. Podran afectar zones urbanes i també rius i rieres al litoral que poden créixer de forma sobtada.

A partir del vespre i fins el matí de diumenge està previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

Extremar les precaucions

Davant aquest episodi de pluges generalitzades a Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en les activitats al medi natural; si us sorprèn la tempesta en l'entorn natural allunyeu-vos de rius i rieres que poden incrementar el cabal d'aigua de forma sobtada i situeu-vos en un punt elevat; eviteu estar a prop d'elements metàl·lics si hi ha tempesta elèctrica.

A zones urbanes no accediu a pàrquings soterranis o similars durant la tempesta si aquesta és forta i està provocant l’acumulació d'aigua.

Respecteu sempre els tancaments a guals, ponts i altres accessos.

D’altra banda, extremeu les precaucions en la conducció. No aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rius o rieres si baixen amb aigua. Encara que sigui dins del vostre vehicle, podríeu ser arrossegats encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.

Temas

Comentarios

Lea También