Alerta taronja a Tarragona per altes temperatures

Les temperatures tocaran sostre demà i arribaran als 38 graus. Està previst que l'alerta es mantingui fins diumenge

26 junio 2019 09:03 | Actualizado a 26 junio 2019 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els efectes de la primera gran onada de calor de l'estiu ja es noten a Tarragona amb temperatures que arribaran a fregar els 38 graus en algunes poblacions. De fet, tota Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona) continúa en alerta taronja per altes temperatures.

A la província de Tarragona, el pitjor d'aquesta onada de calor encara està per venir. De fet, demà a la tarda ja s'esperen situacions crítiques amb 37 graus a la Móra d'Ebre, 36 a Tortosa, 35 a Gandesa i 33 a Tarragona capital.

L'onada de calor, que des d'avui comença a afectar gran part de la península i les Balears, ha activat l'alerta (taronja o groga) en onze comunitats per temperatures altes amb especial incidència a Aragó, Navarra i País Basc on els termòmetres aconseguiran arribar als 39 graus o més.

Aragó té avís taronja (risc important) a la província de Saragossa per valors que aconseguiran els 39 graus en les Cinc Viles i en la Ibèrica saragossana, mentre que a les províncies d'Osca i Teruel l'alerta groga (risc) deixarà màximes entre els 36 i 38 graus.

El País Basc ha activat l'alerta taronja a les províncies de Biscaia i Guipúscoa on els termòmetres aconseguiran els 38 graus; a Àlaba hi ha avís groc per temperatures màximes de 38 graus.

La Comunitat Foral de Navarra, també en alerta taronja, registrarà aquest dimecres valoris entre els 37 i 39 graus en punts de la Ribera de l'Ebre, en el vessant cantàbric i en la zona centro.

Cantàbria, Castella-la Manxa, Madrid, La Rioja i la Illes Balears mantenen l'alerta groga per registres màxims que oscil·laran entre els 38 graus de la capital madrilenya i els 34 graus de la Ibèrica de La Rioja.

Les províncies de Granada i Jaén (Andalusia) i Burgos i Soria (Castella i Lleó)continuen amb alerta groga per altes temperatures.

La Aemet avisa que amb l'alerta taronja existeix un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a activitats concretes.

Comentarios
Multimedia Diari