Alguns dels actes destacats d’avui a Santa Tecla

21 septiembre 2018 10:15 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

  • Cafè, copa i puro per un duro 17.30 h, pl. del Rei. Cafè concert amb Los Yé-Yé, una mirada enrere que combina bé amb el cafè, el Chartreuse i el conyac Torres, un bon antídot contra la temptadora migdiada. Cada persona podrà adquirir un màxim de dos tiquets.
  • El Pregó 18 h, Saló dels Plenaris, Ajuntament. A càrrec de Maria Teresa Fuster Amades, coneguda com a Bito Fuster. Aquesta esportista tarragonina es va iniciar en la gimnàstica rítmica al Club Gimnàstic de Tarragona. El 1988 va ser convocada per formar part de la selecció de gimnàstica rítmica d’Espanya absoluta en la modalitat de conjunts. Entre 1988 i 1992 va obtenir nombrosos campionats, i és una de les gimnastes amb més medalles de la història de la gimnàstica rítmica espanyola.
  • La Despertada dels Gegants 18.30 h, pl. de la Font. Arribada de tots els gegants i gegantes davant de l’Ajuntament.
  • Toc de Pregó 19 h, pl. de la Font. A càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal, que anuncien l’aparició de la Senyera de la ciutat, escortada pels Macers, mentre les 21 salves dels morterets esclaten. Alhora, des del campanar de la Catedral,els Tocs de Pregó s’afegeixen a un dels moments sonors més esperats. Finalment, la Tronada del Pregó a càrrec de la Pirotecnica Poleggi (Canepina, Itàlia), trons que des de la plaça més tarragonina s’escamparan per tots els racons de la ciutat.
  • Primer Amparito Roca de les festes 19.15 h, pl. de la Font. A càrrec de Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona, que anunciarà la sortida dels Gegants i els Nanos.
  • L’Arrencada dels Gegants 19.30 h, des de la pl. de la Font. Després dels tres coets d’avís, arrenquen els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous de Torreforta, Gegants del barri del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants Vells i Nous del carrer de la Merceria, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants del Col·legi Sant Domènec de Guzmán - Dominiques, Gegants de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, Gegants de la Plaça Sant Miquel, gegantons Espineta i Cargolí, la geganta Cristineta, el gegant Hernández Sanahuja i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i Voltants,Gegants del Passeig Torroja, Gegants de l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau, Colla Gegantera Col·legi Mare de Déu del Carme, Gegants del Casc Antic, Gegants Escipions, nanoel Caleto del Cós del Bou i el gegant Chargròs de l’Associació Chargrossos de Tarragona.
  • El primer ball de gegants 20.45 h, pl. de la Font. Al ritme del pasdoble Amparito Roca.
  • Inici dels Concerts de Barraques amb Càndides 22.30 h, pg. de les Palmeres. Són feminisme i punk, però també humor i bon rotllo. 
  •  La Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, el Lleó, la Mulassa i les bandes 24 h, des del pla de la Seu. Vinga, valents! Un dels actes més esperats de la festa. Bèsties i gegants són portats aquesta nit per tots els qui, amb el consell i l’assistència dels seus portadors titulars, ho desitgin. Quan les bèsties i els gegants entrin a la plaça del Rei, l’Orquestra Estelada els obsequiarà amb la tanda d’Amparitos que marca el costum.

Comentarios
Multimedia Diari