Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Als autobusos de la línia 8 de l'EMT es podrà accedir per les dues primeres portes

Es tracta d´una prova pilot per tal de millorar l´accessibilitat i el temps de recollida de viatgers

Àngel Juanpere

Whatsapp
La línia 8 de l'EMT és la que va de l'Hospital Joan XXIII a la Vall de l'Arrabassada passant pel Camí de la Cuixa. Foto: Pere Ferré/DT

La línia 8 de l'EMT és la que va de l'Hospital Joan XXIII a la Vall de l'Arrabassada passant pel Camí de la Cuixa. Foto: Pere Ferré/DT

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) inicia el proper dilluns 6 de març una prova pilot a la línia 8 que permetrà als usuaris accedir a l’autobús també per la segona porta, que ara només s’utilitzava per baixar del vehicle. Per tal de dur a terme aquest assaig, EMT ha instal•lat màquines validadores de targetes al mig del vehicle en vuit autobusos, que només realitzaran el servei de la línia 8.

El nou sistema permetrà, a més d’agilitzar la recollida de viatgers, que les persones amb mobilitat reduïda que ja pugen a l’autobús per la porta del mig no hagin de desplaçar-se fins a la primera porta per tal de validar la seva targeta. Igualment, possibilitarà que els viatgers es distribueixin en la totalitat del vehicle i s’evitin els embussos entre la primera i la segona porta que fan creure al conductor que l’autobús va ple.

Segons les dades que es registrin durant aquesta prova pilot, el sistema s’estendrà a totes les línies de forma progressiva. Entre d’altres paràmetres per avaluar la seva eficàcia, es tindrà en compte el dinamisme en les pujades i baixades del vehicle, així com el grau de frau que es detecti.

 Noves marquesines

D’altra banda, des de començament d’any, s’han instal•lat dos marquesines a Parc Central, en direcció a Ponent, una a la parada Pallaresos a Sant Salvador i bancs a les parades de Muntanyeta i Doctor Mallafré. Al llarg de la pròxima setmana, quedarà instal•lada la marquesina a Parc Central en direcció Llevant. Aquestes marquesines responen a les millores que va proposar l’empresa adjudicatària de la publicitat a les parades d’autobús i són les dues previstes per a l’any 2016 i les d’enguany.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También