Als autobusos de la línia 8 de l'EMT es podrà accedir per les dues primeres portes

Es tracta d´una prova pilot per tal de millorar l´accessibilitat i el temps de recollida de viatgers

19 mayo 2017 16:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) inicia el proper dilluns 6 de març una prova pilot a la línia 8 que permetrà als usuaris accedir a l’autobús també per la segona porta, que ara només s’utilitzava per baixar del vehicle. Per tal de dur a terme aquest assaig, EMT ha instal•lat màquines validadores de targetes al mig del vehicle en vuit autobusos, que només realitzaran el servei de la línia 8.

El nou sistema permetrà, a més d’agilitzar la recollida de viatgers, que les persones amb mobilitat reduïda que ja pugen a l’autobús per la porta del mig no hagin de desplaçar-se fins a la primera porta per tal de validar la seva targeta. Igualment, possibilitarà que els viatgers es distribueixin en la totalitat del vehicle i s’evitin els embussos entre la primera i la segona porta que fan creure al conductor que l’autobús va ple.

Segons les dades que es registrin durant aquesta prova pilot, el sistema s’estendrà a totes les línies de forma progressiva. Entre d’altres paràmetres per avaluar la seva eficàcia, es tindrà en compte el dinamisme en les pujades i baixades del vehicle, així com el grau de frau que es detecti.

 Noves marquesines

D’altra banda, des de començament d’any, s’han instal•lat dos marquesines a Parc Central, en direcció a Ponent, una a la parada Pallaresos a Sant Salvador i bancs a les parades de Muntanyeta i Doctor Mallafré. Al llarg de la pròxima setmana, quedarà instal•lada la marquesina a Parc Central en direcció Llevant. Aquestes marquesines responen a les millores que va proposar l’empresa adjudicatària de la publicitat a les parades d’autobús i són les dues previstes per a l’any 2016 i les d’enguany.

 

Comentarios
Multimedia Diari