Altafulla aprova penjar una estelada a l'avinguda Marquès de Tamarit tres dies a l'any

El plenari rebutja la col·locació permanent a la via pública de la bandera independentista

19 mayo 2017 22:11 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l'Ajuntament d'Altafulla ha aprovat col·locar una senyera estelada a la via pública, concretament a la rotonda situada a la cruïlla de Marquès de Tamarit amb el carrer de Dalt, els dies 11 de setembre, 9 de novembre i 23 d'abril. En el plenari d'aquest dilluns a la nit s'han debatut dues mocions sobre la qüestió. La primera ha estat presentada per l'EINA-ERC i CiU, a proposta de la territorial de l'ANC a Altafulla i l'associació Òmnium Cultural, on es demanava la col·locació permanent de l'estelada a la via pública. I la segona, presentada amb caràcter d'urgència Alternativa Altafulla-Entesa (AA-E). Finalment, aquesta darrera és la que ha quedat aprovada amb el suport també de l'EINA-ERC.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat que la moció presentada per AA-E és la mateixa que proposaven l'ANC i Òmnium Cultural però amb la modificació que "en comptes de col·locar l'estelada tot l'any, només es col·loqui els dies 11 de setembre, 9 de novembre i 23 d'abril". Tal com ha explicat Alonso "la bandera institucional de Catalunya és la senyera, no l'estelada", recordant així les paraules del president d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, quan va ser preguntat en una entrevista sobre el per què no onejava l'estelada al seu municipi.

"Entenem que la col·locació de símbols independentistes en les dependències municipals pot comportar problemes legals als membres de la corporació per la Llei de banderes 39/1981 que imposa símbols sobre la voluntat popular, a la qual ja ens vam mostrar en desacord per ser, al nostre entendre, abusiva", ha afegit Fèlix Alonso. A més, l'alcalde d'Altafulla ha recordat que en les converses amb l'EINA-ERC per formar equip de govern es va acordar "no entrar en una guerra de banderes".

En la moció també es contempla que la col·locació visible de l'estelada "no es vegi com una expressió merament identitària, sinó com el reflex d'un estat d'opinió majoritari al nostre poble i que serveixi per recordar a tothom que tenim per davant la possibilitat de canviar profundament el nostre país". "Que serveixi, en definitiva, per convidar a tothom a participar en la construcció de la República Catalana", ha conclòs Alonso.

Comentarios
Multimedia Diari