Alumnes de la UIC oferiran atenció odontològica als infants del programa Invulnerables

‘La Caixa’ i Sor Lucía Caram impulsen el programa Invulnerables per contribuir en la superació de la pobresa hereditària

27 diciembre 2019 09:30 | Actualizado a 02 enero 2020 12:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i el programa Invulnerables, impulsat per Sor Lucía Caram i «la Caixa», han signat un conveni per impulsar un projecte que oferirà serveis odontològics a infants i famílies en risc d’exclusió social, a un preu bonificat per garantir una assistència professional i accessible a aquests col·lectius a traves dels centres odontològics adherits al projecte, aconseguint així millorar les seves condicions de vida.

Es tracta d’una acció que es durà a terme a centres odontològics de Catalunya adherits al projecte, als territoris on és present el programa Invulnerables, per tal de vetllar per la salut dental dels nens i les seves famílies com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral.

Els tractaments als pacients derivats des de les clíniques odontològiques seran realitzats a les dependències i instal·lacions de la Clínica Universitària d’Odontologia de la UIC Barcelona, ubicada a Sant Cugat del Vallès.

Amb el suport de Sor Lucía Caram i «la Caixa», a través del seu programa CaixaProinfància, Invulnerables treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària fomentant la igualtat d’oportunitats a través de la col·laboració públicoprivada. Actualment es desenvolupa en 11 municipis, formant 14 xarxes de treball a ma de les administracions locals i de 49 entitats socials. El programa es troba present allà on els indicadors de la Generalitat marquen on la pobresa infantil té més impacte: Manresa, Manlleu, Tarragona, El Vendrell, Tortosa, Lleida (barris de la Mariola, Secà de Sant Pere, Balafia i Pardinyes), Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Banyoles i Ripoll – Sant Joan de les Abadesses.

Des que el programa es va posar en marxa fa tres anys, s’han atès 700 famílies i 1.144 infants

Des que el programa es va posar en marxa fa tres anys, s’han atès a gairebé 700 famílies i un total de 1.144 infants.

La Clínica Universitària d’Odontologia de la UIC Barcelona és l’espai on, sota la supervisió de docents, es formen els alumnes del Grau en Odontologia, així com els alumnes dels diferents màsters i postgraus d’especialització que ofereix la Facultat d’Odontologia. Ubicada al Campus Sant Cugat des del naixement de la UIC Barcelona, l’any 1997, la clínica compta amb 88 boxes i les tecnologies més innovadores. Amb una clara vocació de servei a la societat, atén prop de 500 pacients al dia, oferint serveis de totes les àrees relatives a la salut bucodental.

Comentarios
Multimedia Diari