Alumnes de la URV aprenen els secrets de la cervesa

Participen en el projecte ‘Moritz University’ i hauran d’elaborar la seva pròpia beguda

12 febrero 2020 17:50 | Actualizado a 14 febrero 2020 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un equip d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, format per sis alumnes, participa en el projecte Moritz University, dirigit als estudiants de les universitats catalanes dels graus de Química, Enginyeria Química, Ciència i Tecnologia dels Aliments, entre d’altres, amb l’objectiu d’impulsar la cultura i el talent cerveser. En concret, les universitats que hi participen són: Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Auntònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Politècnica de Barcelona i la IQS School of Engineering.

El repte consisteix a aprendre els secrets de fabricació de cervesa de la mà dels mestres cervesers de Fàbrica Moritz Barcelona, Albert Viaplana i Germán Melgarejo, que es convertiran en els mentors dels estudiants durant aquest procés, i que culminarà amb l’elaboració d’una cervesa fresca i sense pasteuritzar. «Es tractarà d’una formació no només teòrica, ja que també posaran a prova els seus coneixements universitaris i inquietuds a la nostra microcerveseria de la Fàbrica Moritz Barcelona, i així podran aprofundir en altres àmbits relacionats amb la composició i elaboració de la cervesa, els ingredients i els aspectes organolèptics de cada recepta», comenta Albert Viaplana.

L’equip de la URV està format per 6 alumnes d’Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, d’Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris i d’Enginyeria Química. Per a Maria Fernández, capitana de l’equip, «participar en el projecte representa per a nosaltres una gran oportunitat per aplicar tot el que hem aprés a classe sobre enginyeria de processos i tecnologia alimentària en un cas tan real i pràctic com és el disseny i l’elaboració d’una nova cervesa»; i afegeix, «a més ens permetrà millorar encara més en valors com el treball en equip, la cooperació i el lideratge, així com aprofundir dins del que és la cultura cervesera».

A principis d’aquest mes, els estudiants van rebre la formació i ara treballaran en el disseny de la seva fórmula cervesera en les seves respectives universitats per a després, a la microcerveseria i amb un training individual per equips, elaborar-la de forma real. Per últim, l’hauran de presentar davant d’un jurat.

Comentarios
Multimedia Diari