Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Amb T de Tarragona: És l'Albert o el Magí?

Albert Vallvé advocat, amant de la faràndula i de la gresca. Fa 33 anys que va convertir-se per primera vegada en el Magí de les Timbales. És un enamorat de Tarragona, del seu patrimoni i de la seva gent

Núria Jacas

Whatsapp
Vallvé, al costat d´una imatge d´ell mateix com a Magí de les Timbales, a la Casa de la Festa. Foto: Lluís Milian

Vallvé, al costat d´una imatge d´ell mateix com a Magí de les Timbales, a la Casa de la Festa. Foto: Lluís Milian

Tarragona és festa major. Festa major és Santa Tecla i Sant Magí. Sant Magí és el Magí de les Timbales i Albert Vallvé el Magí. Aquesta és una de les mil cartes de presentació que podria tenir Albert Vallvé, tarragoní de tota la vida, advocat, polític i amant de la faràndula, tal com ell es defineix.

Per no recordar ben bé l’any per així abolir el pas del temps, Vallvé explica que va pujar per primera vegada a sobre del cavall fa 33 anys pel seguici de Corpus. «Tenia por, sí. Por i, a la vegada, molta prevenció perquè en aquella època jo era jove i acabava de començar la meva carrera d’advocacia i clar, com es veuria que un advocat seriós es posés unes malletes i anés damunt d’un cavall precedint el Seguici Popular?»

En aquell moment, Vallvé se’n va anar a buscar l’Andreu, un vell amic seu que aleshores era magistrat i president de l’Audiència, i tot donant-li consell, l’amic li va dir: «Vols fer el favor de deixar-te de romanços i posar-te a sobre del cavall? Què més tarragoní hi ha que ser el Magí de les Timbales?»

Dit i fet. I així va ser com Albert Vallvé es va llençar de cop a la festa transformant-se així en el Magí, en possiblement un dels personatges més emblemàtics, amables, carismàtics i fascinadors de Tarragona.

Però com va començar tot? Doncs per una admiració pel seu genitor. El pare de l’Albert i el seu grup d’amics ja formaven part del Seguici Popular i ell de menut, sempre havia volgut ser com ells, «sobretot per la gresca que portaven a sobre», admet.

Decidit a fer el pas, un bon dia l’Albert es planta a les portes de l’Ajuntament per parlar amb l’Ordenança Major, en Mallafrè, i demana portar un Nano. Accepten la seva petició i li cedeixen el Nano Capità, portat aleshores pel Pepín, un brossaire conegut i apreciat per tothom que per problemes de salut, ja no el podia portar més.

Vallvé va transformar-se en el Nano Capità però en veure que no era una tasca fàcil i tenint en compte que el Capità és l’únic que no porta acompanyant, va decidir demanar oposició per ser en Magí de les Timbales.

«Que què sentia quan em posava damunt del cavall? Em sentia molt important i m’omplia d’orgull», confessa. I no només a ell, sinó també a tota la seva família perquè el fill sempre es posava darrere dels gegants seguint el Seguici amb les famílies de gitanos.

L’Albert recorda el seu alter ego i s’emociona. I no és per menys perquè 33 anys donen per molt. Molts seguicis, moltes criatures a pujar, moltes cares conegudes a saludar i moltes aventures i anècdotes per recordar. «Saps què em va passar una de les primeres vegades que vaig sortir? Va ser un dia un pèl peculiar perquè per raons que no explicaré perquè m’enrotllaria massa, el Seguici es va suspendre però a les tres de la tarda es va decidir que sí, que sí que es feia. Total, que el senyor que ens posava el cavall a punt, no va tenir temps de posar-li les bones ferradures i quan arrencàvem la Baixada de la Misericòrdia, el cavall comença a relliscar. I jo salto des de dalt i clar, la vestimenta del Magí és molt bonica i molt digne quan un està a sobre del cavall però des de baix, no ho és tant».

En parlar de Tarragona, Vallvé ho fa a partir de tres mots: patrimoni, amor i els tarragonins. «Jo m’estimo Tarragona amb tot el meu cor i ser aquell element que precedeix el Seguici és un fet que em costa descriure».

I és que qui no guarda al calaix la seva fotografia de quan era menut a sobre del cavall. Però de qui parlem, de l’Albert o del Magí?

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También