'Amposta vol un canvi i el tindrà'

Entrevista a Adam Tomás Roiget: Pròxim alcalde d'Amposta (EA-AM)

19 mayo 2017 22:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com ha viscut la nit electoral i el dia posterior a la consecució de la majoria absoluta?

- Hem rebut moltíssims missatges de suport. Aconseguir 4.400 vots és un resultat extraordinari. És cert que treballàvem per guanyar però no ens esperàvem uns resultats tan contundents com els que hem aconseguit. Tot i que hi havia una enquesta que ja apuntava a aquests resultats...

 

- Quina enquesta?

- Un professor de l’Institut de Tecnificació va encarregar als seus alumnes de matemàtiques una enquesta sobre les eleccions, per treballar l’estadística. Es va fer a un miler de persones i els resultats van ser molt similars als que han sortit... però el cert és que quan la vam conèixer no en vam fer molt de cas.

 

- Quina creu que ha estat la clau d’aquesta victòria tan contundent?

- La confluència de diferents sensibilitats en una candidatura que suma pel canvi. Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa es va incorporar a la llista, però també hem sumat altres sectors d’esquerres i independents, de diferents àmbits de la ciutat. Segurament amb una candidatura exclusivament d’ERC no hauríem abastat tot aquest ampli ventall de gent d’esquerres i que buscava una nova forma de fer política. Molta gent diferent s’ha sentit còmoda sota el paraigua d’Esquerra d’Amposta. Els ciutadans buscaven un revulsiu i l’han trobat amb nosaltres.

 

- Han tingut temps d’analitzar a fons els resultats electorals?

En part. Analitzant per sobre les dades, creiem que no s’ha donat un transvasament massiu directe de vot entre CiU i Esquerra. Creiem que molts votants de CiU no van anar a votar per primera vegada, i molta gent que no havia votat mai ho va fer per primera vegada buscant un canvi. Per això les dades de participació són similars a les de fa quatre anys.

 

- I a partir d’ara què?

- La voluntat de canvi que hi havia a Amposta s’ha traduït en aquesta majoria absoluta. I ara tenim la responsabilitat de fer realitat aquest canvi, amb una nova manera de fer política.

 

- Deixarà la seva feina de professor de cicles formatius a l’institut Montsià?

- Sí. El meu compromís és dedicar-me de forma exclusiva a l’alcaldia d’Amposta, i això fa referència tant a altres càrrecs polítics com a la meua professió. Un altre dels compromisos que vaig adquirir durant la campanya va ser la d’ocupar el càrrec un màxim de dos mandats, de manera que d’aquí a quatre anys em presentaré novament com a candidat per última vegada. Un altre punt important és la transparència municipal i en això començarem a treballar de seguida.

 

- Ha començat ja a definir el cartipàs municipal?

- De seguida començarem a definir aspectes com aquest. Però hi ha regidories que són força clares, com ara la d’Esports per a Marc Fornós, Inés Martí a Educació, mentre que Tomàs Bertomeu es podria fer càrrec d’Hisenda.

 

- Alguna altra prioritat?

- Volem parlar amb la secretària i la interventora, per veure quina és la situació de l’Ajuntament, i també amb els tècnics. Però hi ha àrees en què ja està tot tancat per enguany, per exemple en la de Festes i els bous.

 

- El seu programa inclou l’encàrrec d’una auditoria...

- Sí, però no és una auditoria que pretenga anar contra ningú. Es tracta de fer una fotografia de l’estat actual de l’Ajuntament. Pel que fa a l’Hospital Comarcal, aquesta auditoria ja ha estat demanada després d’un acord de ple a proposta del nostre grup. En el darrer mes s’han tancat molts contractes, hi ha processos de licitació i oberts, obres endegades... i volem saber quin és l’estat de la qüestió al detall.

 

- Hi haurà canvis a l’Hospital Comarcal i la Fundació de serveis socials Fussmont?

- La seva gestió serà fiscalitzada per la interventora i la secretària. Hi ha un contracte de transport adaptat que el tribunal de comptes va enviar a Fiscalia i veurem com queda tot plegat. Però vull transmetre un missatge de tranquil·litat. Una cosa que si ens preocupa és la residència de la gent gran, una obra de 12 milions d’euros on la concertació de places públiques és per ara només un compromís verbal del Govern, sense concretar. Aquest compromís s’ha de complir.

Comentarios
Multimedia Diari