Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

'Anella verda' a Sant Salvador per protegir els horts ecològics de Tarragona

El 18 de desembre es faran unes jornades de treball conjuntes entre els joves de la Casa d’Oficis i els usuaris de la Fundació Estela.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge aèrea del centre cívic, la zona d'horts ecològics i el terreny al costat que es convertirà en zona verda.

Imatge aèrea del centre cívic, la zona d'horts ecològics i el terreny al costat que es convertirà en zona verda.

Els joves de la Casa d’Oficis d’Emprenedoria en Agricultura Ecològica, i de la Fundació Estela estan treballant en un projecte per crear un espai verd per protegir els horts ecològics que hi ha a un espai en desús a tocar del Centre Cívic de Sant Salvador de Tarragona.

El projecte consisteix en posar plantes que atrauen a insectes depredadors de les plagues habituals en horta. És un aspecte bàsic en agricultura ecològica , això permet combatre plagues sense necessitat d’utilitzar productes fitosanitaris. Aquest reservori ajudarà a que aquests horts del voltant tinguin menys plagues.

De fet, aquest col·lectiu ja fa uns dies que estan arreglant el terreny per condicionar-lo com a hort urbà. Així mateix, realitzaran les tasques d’arranjament i enjardinament de l’espai. Aquesta iniciativa permet generar un espai de treball col·lectiu entre diferents departament i fundacions de la ciutat alhora que enforteix el sentiment dels joves que participen a la Casa d’Oficis, generant consciència del que suposa treballar amb altres usuaris de capacitats múltiples.

El treball en xarxa és molt productiu per a millorar els espais públics i també serveix com a exemple de cohesió social. L’objectiu és generar nous projectes d’aquest tipus al nostre municipi.

La Casa d’Oficis d’Emprenedoria en Agricultura Ecològica, gestionada per Tarragona Impulsa, està cofinançada per al SOC i per al Fons Social Europeu dintre del marc d’Inicitives de Garantia Juvenil.

Descripció de la zona

La zona a enjardinar té una superfície de 40m2, aproximadament, i està a tocar de l’edifici del Centre Cívic de Sant Salvador.

Es planteja plantar espècies vegetals arbustives, vivaces i bianuals que serveixin de refugi per a insectes, en la seva majoria, i grans depredadors de les plagues típiques de les plantes d’horta.

Cal remarcar que les espècies emprades en aquest muntatge tindran, com afegit notori, un gran valor ornamental, ja que totes elles seran escollides per la vistositat del seu fullatge, port , floració i fragància.

L’enjardinament d’aquesta zona també servirà per treballar altres aspectes rellevants entre els joves i els usuaris de la Fundació, com són:

  • La conscienciació vers les capacitats de les persones.
  • L’ajuda mútua
  • Establir lligams entre professionals
  • Millorar l’autoestima dels usuaris.
  • Reduir als actes vandàlics fent partícips als veïns i veïnes del projecte aconseguint que li donin valor als espais públics.
  • Promoure convivències basades en la diversitat organitzant el treball entre els i les joves de la Casa d’Oficis i els i les joves amb capacitats múltiples de la Fundació Estela.
  • Contribuir a reforçar l’autoestima dels integrants d’ambdós grups amb la seva necessària i imprescindible participació en el projecte per aconseguir l’objectiu de millora del espais i perquè seran ells els que ensenyin a altres usuaris a mantenir i cuidar la zona treballada.

Temas

Comentarios

Lea También