‘Anem a l’hort’, una de les novetats d’oci que prepara Montblanc per enguany

L’Oficina de Turisme celebra el 20è aniversari i ha organitzat 13 caps de setmana amb propostes per a totes les edats

10 marzo 2020 20:00 | Actualizado a 10 marzo 2020 20:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’activitat ‘Anem a l’hort!’, que tindrà lloc el 14 i 15 d’agost a les instal·lacions de la Carabasseta, és una de les novetats de la programació de l’Oficina de Turisme de Montblanc. I és que enguany es commemora el vintè aniversari de la creació d’aquest servei.

La programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Ajuntament de Montblanc arriba a la tercera edició en l’actual format. L’any 2018 va substituir l’antiga fira Safrània i es transformà en un calendari amb una desena de propostes que apareixen en un punt de llibre que ja s’ha començat a distribuir.

La primera serà la cinquena edició de la Vermutada Popular i Musical que es tornarà a celebrar el dissabte i diumenge de la Setmana Santa (dies 11 i 12 d’abril) davant la Catedral del Vi de Montblanc. L’activitat que clourà el calendari serà novament el tast de vins amb la Conca 5.1 a la sala de les Corts Catalanes, el dissabte 5 de desembre.

#Safrània365 combina propostes que l’any passat van funcionar molt bé amb novetats. La primera estrena serà una passejada nocturna fins a l’ermita de Sant Josep titulada Lluna i agricultura. Tindrà lloc els dies 5 i 6 de juny, coincidint amb la celebració del ‘Benvinguts a Pagès’, que organitza l’Agència Catalana de Turisme.

El dissabte 4 de juliol es repeteix la gimcana familiar A la vinya, en família, en aquesta ocasió al Mas de la Sabatera, on a la nit també s’hi farà una sessió de vi, glosa i estrelles. Al juliol es tornarà a fer la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis, que es complementa al novembre amb la collita de les flors i l’esbrinat.

Els dies 7 i 8 d’agost tindrà lloc la segona edició de la Mostra de cervesa artesana després de l’èxit de l’estrena l’estiu passat. Des de l’any passat els esdeveniments que organitza l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc es complementen amb activitats adreçades específicament al públic familiar. L’estrena de l’any passat va ser un èxit de participació i per això enguany es repeteixen propostes al mateix temps que en neixen de noves. La major part de les activitats estan incloses a #Safrània365. S’aprofita per realitzar tallers específicament orientats als més petits.També n’hi ha un dins la programació de Terrània: Ceràmica a 4 mans. Un taller amb l’objectiu fer participar grans i petits en una mateixa activitat. En tots ells hi haurà alguna referència a la trajectòria dels 20 anys. Ja és ben visible a Brickània amb un cartell protagonitzat pels Guies de Montblanc. Al juny s’acollirà una reunió de les Ciutats i Viles amb Caràcter.

També hi haurà dues trobades adreçades a professionals que seran a l’abril i l’octubre on es presentaran els atractius. La primera estarà centrada en la Setmana Medieval i el patrimoni cultural i la segona en la verema, el paisatge i els productes de proximitat.

Comentarios
Multimedia Diari