Antoni Vendrell es converteix en la clau del futur consistori de l'Espluga de Francolí

La coalició de les esquerres espluguines, Som Espluga-Acord Municipalista (SE-AM), ha aconseguit fer front als 12 anys de govern convergent amb David Rovira com alcalde des del 2003

19 mayo 2017 22:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La coalició de les esquerres espluguines, Som Espluga-Acord Municipalista (SE-AM), ha aconseguit fer front als 12 anys de govern convergent amb David Rovira com alcalde des del 2003.

No han aconseguit fer-se amb l’Ajuntament, però sí que han reunit més vots que CiU (117 més), tot convertint-se en la força més votada. Tot i això, els resultats han quedat molt ajustats i totes dues formacions han assolit cinc regidors. Empatats en nombre de representants, ara l’última paraula recau sobre el líder d’Espluga Viva, Antoni Vendrell, l’únic del partit que ha aconseguit entrar a l’Ajuntament.

Vendrell serà aquests dies la persona més sol·licitada per part de, tant CiU com SE-AM. És la clau de la política espluguina i la persona que pot fer decantar la balança: la continuïtat de CiU, el canvi amb les esquerres unides sota Som Espluga o una situació incerta sense majories i on Vendrell continuaria tenint l’última paraula en la presa de qualsevol decisió. Vendrell haurà d’escoltar les propostes de totes dues formacions i finalment decidir la postura que adopta.

Segons declaracions del cap de llista d’Espluga Viva a l’Espluga FM Ràdio, l’opció que valoraria més positivament seria la d’un govern de coalició que integrés les diverses forces electes. Malgrat tot, admet que possiblement és «utòpica» i que un altre escenari seria donar suport a la llista més votada, Som Espluga.

A Montblanc, en canvi, la majoria absoluta d’Agrupament Catalanista (APC) de Montblanc amb el suport del 56,12% dels votants i 8 dels 13 regidors, permet a Josep Andreu tornar a governar amb total tranquil·litat. Aquesta vegada, a més, es descarta d’entrada un govern d’unitat com el que hi havia fins ara a la Vila Ducal. La CUP, d’entrada, va avisar que no pactaria amb ningú i que jugaria el paper de l’oposició.

Comentarios
Multimedia Diari