Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Antoni Vendrell es converteix en la clau del futur consistori de l'Espluga de Francolí

La coalició de les esquerres espluguines, Som Espluga-Acord Municipalista (SE-AM), ha aconseguit fer front als 12 anys de govern convergent amb David Rovira com alcalde des del 2003

Montse Plana

Whatsapp
Antoni Vendrell, el líder d´Espluga Viva. Foto: Laura Poblet

Antoni Vendrell, el líder d´Espluga Viva. Foto: Laura Poblet

La coalició de les esquerres espluguines, Som Espluga-Acord Municipalista (SE-AM), ha aconseguit fer front als 12 anys de govern convergent amb David Rovira com alcalde des del 2003.

No han aconseguit fer-se amb l’Ajuntament, però sí que han reunit més vots que CiU (117 més), tot convertint-se en la força més votada. Tot i això, els resultats han quedat molt ajustats i totes dues formacions han assolit cinc regidors. Empatats en nombre de representants, ara l’última paraula recau sobre el líder d’Espluga Viva, Antoni Vendrell, l’únic del partit que ha aconseguit entrar a l’Ajuntament.

Vendrell serà aquests dies la persona més sol·licitada per part de, tant CiU com SE-AM. És la clau de la política espluguina i la persona que pot fer decantar la balança: la continuïtat de CiU, el canvi amb les esquerres unides sota Som Espluga o una situació incerta sense majories i on Vendrell continuaria tenint l’última paraula en la presa de qualsevol decisió. Vendrell haurà d’escoltar les propostes de totes dues formacions i finalment decidir la postura que adopta.

Segons declaracions del cap de llista d’Espluga Viva a l’Espluga FM Ràdio, l’opció que valoraria més positivament seria la d’un govern de coalició que integrés les diverses forces electes. Malgrat tot, admet que possiblement és «utòpica» i que un altre escenari seria donar suport a la llista més votada, Som Espluga.

A Montblanc, en canvi, la majoria absoluta d’Agrupament Catalanista (APC) de Montblanc amb el suport del 56,12% dels votants i 8 dels 13 regidors, permet a Josep Andreu tornar a governar amb total tranquil·litat. Aquesta vegada, a més, es descarta d’entrada un govern d’unitat com el que hi havia fins ara a la Vila Ducal. La CUP, d’entrada, va avisar que no pactaria amb ningú i que jugaria el paper de l’oposició.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También