Anul·lada la licitació de 4.000 equips per als Bombers

Havia estat recorreguda per una de les empreses que competia en el concurs públic

19 mayo 2017 23:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha anul·lat el procés de licitació de 4.225 equips per als Bombers de la Generalitat a l'estimar el recurs d'una de les empreses candidates, segons la resolució a la qual ha tingut accés Efe.

Al novembre del 2014, el Departament d'Interior va publicar en diversos butlletins oficials la licitació de l'arrendament amb dret a compra de 4.225 Equips de Protecció Individual (EPI).

El contracte incloïa la neteja, el manteniment i les reparacions dels equips, amb un temps de durada de 8 anys, un pressupost de sortida de 6,7 milions d'euros i un termini per presentar ofertes fins al 13 de febrer del 2015.

L'empresa Alfredo Grassi va recórrer les bases de la convocatòria i va demanar la nul·litat de ple dret, el 4 de desembre de l'any passat, i el 7 de gener d'aquest any el tribunal li va donar la raó i la licitació s'ha suspès.

Fonts de l'empresa han precisat a Efe: "un 70 % de la puntuació era per motius econòmics i el 30 % subjectius, però ambigus, nosaltres demanem que, dins la subjectivitat, concretin perquè són punts molt ambigus".

Així, per exemple, un dels punts són les instal·lacions de què es disposen, sense concretar equips, espai o personal qualificat o la comoditat dels EPI.

L'empresa, que entre d'altres clients subministra a l'Exèrcit, reivindica: "només volem tenir les coses clares per competir amb el màxim de qualitat".

D'una altra banda, els sindicats dels Bombers de la Generalitat denuncien des de fa temps que cal renovar els EPI amb urgència, ja que han perdut propietats amb el pas del temps.

Comentarios
Multimedia Diari