Apareixen dos taüts abandonats al costat d'un alzinar públic a Vallmoll

Els fèretres estan a la vista des del cap de setmana en una zona molt concorreguda pels veïns del municipi i per infants

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Als afores del petit municipi de Vallmoll, a l’Alt Camp, hi ha ‘L’alzinar dels nens i nenes de Vallmoll’, plantat l’any 2007 durant la Festa Major d’Hivern. Just darrere es visualitza un tancat i, si algú hi mira a dins, hi trobarà dos taüts utilitzats –almenys fins ahir al matí hi eren–. «Hi són aquí des d’aquest cap de setmana», explica indignat un veí, i afegeix: «Això és una falta de respecte cap a la gent del poble, a més de donar molt mala imatge».

La zona està situada en un camí proper al cementiri de la vila, per on cada dia hi passa gent tot fent un tomb, fent esport i on, segons asseguren els veïns, molts nens i nenes hi juguen. És per això que la presència de dos taüts perfectament visibles en un lloc públic han aixecat l’alerta d’alguns vallmollencs i vallmollenques.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde del municipi, Josep Lluís Cusidó, explica que les dues caixes havien de ser incinerades «com sempre s’ha fet», però que el dia que es van treure els taüts en qüestió va ploure i no van ser totalment cremats. L’alcalde explica que «únicament són fustes», però que ho solucionaran ràpidament. A més, assegura que «no tornarà a passar».

El tancat on hi ha els fèretres està en uns terrenys de propietat municipal, on antigament hi havia un abocador. Fa uns anys que la zona va ser netejada i es va instal·lar un cartell on s’indica que queda «prohibit llençar escombraries i enderrocs». «Els infractors seran sancionats amb 600 euros», s’hi pot llegir. A més a més, es va dur a terme una altra acció per mantenir net el camp: la plantació d’un alzinar per part dels infants del poble.

Paral·lelament, es va habilitar un espai per cremar taüts buits, flors i altres elements de rebuig del cementiri (no restes òssies). Segons Cusidó, aquesta zona «fa com a mínim 10 anys que està en funcionament», ja que «en algun lloc s’han d’incinerar aquests elements».

Després d’aquest incident, l’alcalde de Vallmoll explica que es duran a terme accions perquè l’interior del tancat no quedi a la vista a través de, per exemple, planxes.

Comentarios
Multimedia Diari