Apareixen enterraments romans a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Ha aparegut un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys, entre d'altres

19 mayo 2017 16:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest matí s’ha fet una visita a l’excavació arqueològica que s’està duent a terme al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil per tal de poder donar a conèixer l’estat de les troballes. En un principi, tal i com ha dit la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, “es tracta d’uns murs i un enterrament de caràcter tardo-romà”, tal i com suggereix La Planimetria Arqueològica de Tàrraco, però que es perfila “com una resta destacable en aquest lloc de la ciutat, que es considerava una zona suburbana de la ciutat i on en principi s’hi assentaven famílies benestants”, tal i com ha informat l’arqueòleg Municipal, Joan Menchon. 

A l’excavació, de moment, hi han aparegut un pou i una sèrie de murs d'habitatges del segle III aproximadament, que se sap que al segle IV van deixar de funcionar i s'hi van fer enterraments. També ha aparegut una tomba feta amb teules del segle IV que conté un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys. Alhora s’està descobrint, a data d’avui, l’esquelet d’un animal similar a una cabra. 

En principi encara resten dues setmanes més per continuar l’excavació arqueològica. A partir d’aquell moment iniciarà el projecte arquitectònic que està previst fer en aquest solar de 1.800m2 i que contempla la construcció de 30 habitatges, aparcament i comerços en planta baixa, tal i com es va anunciar el mes d’abril de 2016 a través d’SMHAUSA.

 

Comentarios
Multimedia Diari