Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Apareixen enterraments romans a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Ha aparegut un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys, entre d'altres

Redacció

Whatsapp
L'esquelet seria d'un menor d'edat, segons les primeres observacions oculars. FOTO: Ajuntament de Tarragona

L'esquelet seria d'un menor d'edat, segons les primeres observacions oculars. FOTO: Ajuntament de Tarragona

Aquest matí s’ha fet una visita a l’excavació arqueològica que s’està duent a terme al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil per tal de poder donar a conèixer l’estat de les troballes. En un principi, tal i com ha dit la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, “es tracta d’uns murs i un enterrament de caràcter tardo-romà”, tal i com suggereix La Planimetria Arqueològica de Tàrraco, però que es perfila “com una resta destacable en aquest lloc de la ciutat, que es considerava una zona suburbana de la ciutat i on en principi s’hi assentaven famílies benestants”, tal i com ha informat l’arqueòleg Municipal, Joan Menchon. 

A l’excavació, de moment, hi han aparegut un pou i una sèrie de murs d'habitatges del segle III aproximadament, que se sap que al segle IV van deixar de funcionar i s'hi van fer enterraments. També ha aparegut una tomba feta amb teules del segle IV que conté un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys. Alhora s’està descobrint, a data d’avui, l’esquelet d’un animal similar a una cabra. 

En principi encara resten dues setmanes més per continuar l’excavació arqueològica. A partir d’aquell moment iniciarà el projecte arquitectònic que està previst fer en aquest solar de 1.800m2 i que contempla la construcció de 30 habitatges, aparcament i comerços en planta baixa, tal i com es va anunciar el mes d’abril de 2016 a través d’SMHAUSA.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También