Aparells mòbils per ajudar les persones amb Parkinson

Investigadors del grup de recerca ASTERISC integren el projecte iCARE-PD, que té per objectiu desenvolupar una plataforma digital

19 octubre 2019 07:20 | Actualizado a 19 octubre 2019 07:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El projecte iCARE-PD té per objectiu desenvolupar dispositius mòbils i una plataforma digital per a les persones amb Parkinson i personal sanitari que les atén.

L’atenció complexa de la malaltia del Parkinson a la societat i el reforç de l’autonomia del pacient són els pilars del consorci del projecte europeu de recerca iCARE-PD, que aspira a millorar l’atenció sanitària dels malalts de Parkinson. Hi participen els investigadors del Departament d’Estudis de Comunicació i el grup de recerca ASTERISC, Jordi Farré i Anna Sendra, de forma coordinada amb la resta d’experts del projecte.

Desenvoluparan dispositius mòbils (dispositius portables i sensors, entre d’altres) i una plataforma digital, tenint en compte l’experiència i validació dels pacients i els professionals sanitaris. La comunitat basada en la llar i l’autogestió de la malaltia són els fonaments sobre els quals treballa el consorci. L’equip, liderat per neuròlegs de diferents països (Canadà, Irlanda, Itàlia, Portugal, Espanya, Alemanya, França i República Txeca), és eminentment multidisciplinari amb professionals i investigadors reconeguts internacionalment, incloent-hi científics socials, geògrafs sanitaris, economistes de salut, enginyers, informàtics, experts en dret i ètica i altres. El projecte està liderat des de l’Hospital d’Ottawa, Canadà, a través del seu investigador principal, Tiago Mestre.

Aquesta setmana el consorci ha presentat la seva pàgina web com un recurs per entendre la feina que estan fent i els avenços assolits.

Segons l’Organitzación Mundial de la Salud (OMS), la malaltia de Parkinson afecta una de cada 100 persones majors de 60 anys. Actualment, hi ha unes 6.300.000 amb aquesta malaltia al món i l’OMS preveu que per al 2030 arribaran a ser més de 12 milions. Els símptomes motors més freqüents són el tremolor, la rigidesa, la lentitud de moviments i la inestabilitat postural, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari