Aprovada la modificació del POUM a Aiguamúrcia

Pendent des de fa sis anys, permetrà legalitzar una desena d’obres o modificacions de qualificació de tipus de sòl

14 agosto 2020 07:10 | Actualizado a 14 agosto 2020 08:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de sis anys pendent, el ple de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia de dimecres aprovà una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest nou redactat permetrà que aproximadament una desena d’edificis o modificacions de qualificació de tipus de sòl passin a ser legals. Aquests canvis els va impulsar l’anterior equip de govern el 2014 però havien quedat pendents.

En el seu dia, l’anterior equip de govern va proposar una modificació del POUM, uns canvis que no es van arribar a materialitzar. L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Dolors Palma, apunta que quan van arribar a l’Ajuntament l’any passat van rebre una resolució de la Comissió d’Urbanisme indicant que si volien que s’aprovés la modificació, s’havien d’introduir un seguit de canvis en el redactat. A la comissió li semblava estrany, per exemple, alguns canvis de sòl rústic a urbà. Per això van demanar dues reunions per poder desencallar la qüestió.

«L’actual equip de govern no ha introduït cap canvi de mutu propi, només el que ha indicat la Comissió d’Urbanisme», recalca Palma. Ara, una vegada aprovat per l’Ajuntament, el nou redactat –amb els quatre vots dels regidors de l’equip de govern i tres en contra de l’oposició– permetrà que algunes obres actualment il·legals –es van portar a terme pensant en la nova versió del POUM– ara passin a ser legals, com dos magatzems agrícoles o dos projectes d’habitatges nous.

El ple també es va donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost de 2019 i de l’informe d’intervenció sobre el compliment de l’objectiu d’estabilitat econòmica.

Com a punt d’urgència, ha entrat la petició de l’exalcaldessa, Fina Bartolí, per tal que l’Ajuntament assumís el cost de defensa de la denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya que va interposar Tots Som Aiguamúrcia, llavors a l’oposició, durant l’anterior mandat, concretament, el 2016 per despeses injustificades, contractacions irregulars i adjudicacions d’obres també irregulars. El ple va votar en contra de cobrir aquests costos en el cas que l’Oficina Antifrau refermi la denúncia.

Comentarios
Multimedia Diari