Más de Tarragona

Tarragona Serveis

Aprovat el projecte que permetrà fer arribar aigua del CAT a l’Espluga

Es va aprovar al ple municipal i per unanimitat. El pressupost d’execució de les obres és de 216.209,79 euros

ALBA TUDÓ

Whatsapp
Moltes infraestructures van quedar malmeses pels aiguats de l’octubre passat. FOTO: ÀNGEL JUANPERE/DT

Moltes infraestructures van quedar malmeses pels aiguats de l’octubre passat. FOTO: ÀNGEL JUANPERE/DT

El ple municipal de l’Espluga de Francolí va aprovar per unanimitat inicialment el projecte d’obres del ramal de subministrament d’aigua del municipi. Connectarà el dipòsit de Sant Miquel amb Montblanc que és fins on arribava fins ara l’aigua del CAT. El pressupost és de 216.209,79 euros. A més, també està contemplat que hi hagi expropiacions.

El Consorci d’Aigües de Tarragona, a petició de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, va redactar el gener de 2018 el projecte ramal de subministrament a l’Espluga de Francolí, atès que aquesta Corporació està interessada en connectar la xarxa del CAT per tal de millorar l’abastament d’aigua al municipi.

Una obra molt necessària

La voluntat és prioritzar l’aigua dels pous per a consum de boca i tenir la del Consorci d’Aigües en l’àmbit industrial i en alguns casos per a les llars del poble. El ple també es va aprovar el conveni amb el Consorci d’Aigües de Tarragona perquè es pugui fer la licitació de l’obra.

El projecte venia de l’anterior equip de govern. Ara, a l’oposició van celebrar la notícia. Deien que és una obra molt reivindicada i necessària.

Durant la sessió plenària es va modificar inicialment el crèdit del pressupost.

Està anivellat, és a dir, els ingressos corrents un cop deduïdes les previsions d’ingressos de contribucions especials i quotes urbanístiques són superiors o iguals a les despeses corrents.

L’exercici anterior es va liquidar amb un romanent de tresoreria de despeses generals per un import de 541.944,53 euros, dels quals 159.585,16 euros han finançat anteriors modificacions de crèdit, per la qual cosa el saldo disponible per a finançar aquesta modificació de crèdit és de 382.359,37 euros. El saldo disponible és suficient per a finançar la modificació de crèdit en curs.

Muntanyes de Prades

El grup municipal de Junts per l’Espluga va presentar a la sessió plenària una moció per demanar que es doni suport a la declaració del Parc Natural.

El conjunt orogràfic de les Muntanyes de Prades està format per serres i altiplans on neixen diversos cursos fluvials que alimenten les conques hidrogràfiques dels rius Francolí i Ebre i les rieres de Maspujols i Alforja. La moció la va presentar el grup municipal de Junts per l’Espluga. Així, doncs demanen impulsar la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

La qualificació de les Muntanyes de Prades com a Parc natural no s’ha fet efectiva malgrat que es considera un dels espais naturals bàsics i més rellevants del país i de la necessitat de preservar i gestionar els seus valors naturals, culturals i socials.

És una de les reivindicacions que dura des de l’any 1976. Administrativament volen que s’hi incloguin 22 municipis de cinc comarques i tots ells han presentat als seus plenaris aquesta moció per demanar la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades. La moció es va aprovar al ple municipal.

Temas

Comentarios

Lea También