Arranca el judici contra la regidora de la CUP de Tarragona i diverses feministes

Al seu torn, els activistes van denunciar agents de la Guàrdia Urbana per detenció il·legal, lesions, amenaces i vexacions, per les quals també demanen penes de presó i d'inhabilitació

19 mayo 2017 17:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona jutja avui la regidora de la CUP a Tarragona Laia Estrada, entre d'altres activistes feministes, per l'anomenat cas "Bershka", que es remunta a més de set anys enrere.

El judici, assenyalat a les 9.30 hores, ha començat més de mitja hora tard davant l'expectació mediàtica i de públic per seguir-lo des de la pròpia sala.

Els fets es remunten al 7 de gener de 2009 en una acció feminista per denunciar la pressió de la indústria de la moda sobre les dones, que va consistir a pintar siluetes amb guix a l'entrada i repartir informació a favor de la igualtat de gènere.

Diverses activistes ja havien dut a terme dues d'aquestes accions en dues botigues de roba i la tercera va tenir lloc al local de Bershka a la cèntrica Rambla Nova de Tarragona.

El personal de la botiga va trucar la Guàrdia Urbana i es van produir aldarulls, que van acabar amb els tres detinguts que es jutgen avui i en un encreuament de denúncies que dirimeix avui el jutge.

Als tres activistes, el fiscal els acusa de quatre faltes de lesions i d'un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

L'acusació particular, exercida per l'Ajuntament de Tarragona, coincideix amb la petició del Ministeri Públic de dos anys de presó i el mateix temps d'inhabilitació especial per a l'exercici del dret de sufragi passiu durant dos anys.

Si prospera aquesta petició, l'actual portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, quedaria inhabilitada dos anys per exercir el seu càrrec públic.

Els altres dos encausats són Santi Fortuny, del moviment polític Endavant (OSAN) i un altre activista que en aquell moment, a més de participar-hi, cobria l'acte com a periodista.

També demanen 48 dies de localització permanent per les faltes de lesions i 2.640 euros en concepte d'indemnitzacions.

Al seu torn, els activistes van denunciar agents de la Guàrdia Urbana per detenció il·legal, lesions, amenaces i vexacions, per les quals també demanen penes de presó i d'inhabilitació.

Les dues parts han comptat amb grups de suport i una trentena d'agents de la Guàrdia Urbana s'ha personat als jutjats, encara que no han entrat per la porta principal.

En aquest accés, al voltant de cinquanta persones, entre elles el diputat de la CUP Sergi Saladié, han desplegat una pancarta a favor dels processats.

Comentarios
Multimedia Diari