Arrenca a Montblanc la primera mostra de cervesa artesana

Les activitats gastronòmiques es complementen amb dues sessions de plantada de bulbs de safrà que es realitzaran avui i demà a la Vila Ducal. La mostra s’ha pensat per a tots els públics i els més petits poden realitzar diferents tallers

10 agosto 2019 09:20 | Actualizado a 12 agosto 2019 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Montblanc ha estrenat la primera mostra de cervesa artesana dins del marc de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Ajuntament de Montblanc. Va arrencar ahir al vespre i s’allargarà fins avui al vespre i té lloc davant el celler modernista, la Catedral del Vi de Montblanc.

Hi prenen part cinc productors del territori: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. Així dioncs, tres comarques: Urgell, Alt Camp i Conca de Barberà.

També hi ha els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca, en concret, de la Cansaladeria Ca la Cova, el Forn de Pa Cal Tullet, i Aromis.

Totes les degustacions tenen un preu de 2 euros i es liquiden directament al productor. Els tastos de cervesa es realitzen amb uns gots commemoratius que també es poden adquirir per 2 euros. Amb cada got s’obsequia els visitants amb una bossa de patates commemorativa. L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana va acompanyada de la presentacióde la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà que se serveix en exclusiva durant aquests dos dies. Segons el seu autor, CarlesBlázquez, és «molt suau, té poca graduació i una lleugera presència del safrà de la comarca». L’activitat va acompanyada de la música del Dj Energy For You. Pol Martín de les cerveses la Montblanquina assegura que «és una bona iniciativa i s’ha d’apostar pel producte local».

Per a tots els públics

La Mostra s’ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi ha dos tallers gratuïts: «Com i amb què s’elabora la cervesa?» amb la Segarreta que permet que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i «Art en vidre» on els petits poden posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.

Per altra banda, durant el cap de setmana, també es celebrarà la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis els matins d’avui i demà. L’activitat està dirigida per Joan Cartanyà i té per objectiu acostar el conreu del safrà a tots els públics.

Aquest cap de setmana es començarà el cicle del safrà plantant els bulbs i es complementarà els dies 9 i 10 de novembre amb una altra de les activitats de #Safrània365: la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

Aquestes activitats van adreçades al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars.

D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

L’objectiu és consolidar aquest esdeveniment i que tastin diferents cerveses artesanes, i que participin de les activitats programades per aquest cap de setmana. La mostra de cervesa artesana s’allargarà fins avui a les onze de la nit i s’espera una bona afluència de públic.

Comentarios
Multimedia Diari