Arrenquen a Altafulla les segones trobades gastroliteràries

Les jornades, un dijous al mes, mariden lletres, vi i gastronomia i enguany són en clau femenina. La primera, aquesta tarda

10 octubre 2019 10:24 | Actualizado a 10 octubre 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gastronomia i literatura semblen dues activitats ben diferents i en realitat no ho són tant», comenta Pere Inglés, organitzador de les segones trobades gastroliteràries Néstor Luján d’Altafulla.

Unes jornades que un dijous de cada mes mariden lletres i vi i que enguany són en clau femenina, ja que tots els contes que es comentaran estan escrits per dones. La primera jornada té lloc aquesta tarda al DeBar Altafulla amb La tía Daniela, d’Ángeles Mastretta (20 hores). 

«El conte és un gènere literari en què les dones normalment són molt bones i per això vaig pensar a dedicar-les les trobades d’enguany», explica l’escriptor i tallerista Pere Inglés. «Podríem seguir diversos anys més perquè hi ha autores boníssimes», afegeix.

«Gastronòmicament es presentarà un petit platet, molt triat, molt pensat, amb un vi molt adequat, tot plegat acompanyat d’una peça literària també petita perquè el que pretenem és que el públic es quedi amb gana, és a dir, que vulgui més literatura i també més gastronomia», comenta Inglés, qui recomana reservar «perquè l’han passat va ser un èxit i fins i tot no hi havia capacitat per tota la gent que volia participar».

I és que són dues disciplines, la cuina i els llibres, «totes dues agradables. La gastronomia serveix per fer digeribles coses que tal com ens arriben de la natura no podríem pair i al mateix temps ens dóna plaer. De la mateixa manera, la literatura també ens fa digeribles aspectes foscos de l’ànima humana a través de la metàfora literària. Els païm i fins i tot ho gaudim», defensa aquest escriptor. 

Les altres autores que s’estudiaran són Ana María Matute amb Fausto (14 novembre, restaurant El Mercadet); Shirley Jackson amb La lotería (12 de desembre, restaurant La Volta); Katherine Mansfield amb La mosca (23 de gener, restaurant Les Bruixes); Virginia Woolf i La marca en la pared (27 de febrer, DeBar Altafulla); Clarice Lispector amb El primer beso (26 de març, restaurant El Mercadet); Margaret Atwood i Lusus naturae (30 d’abril, restaurant La Volta) i clourà Carson McCullers amb Un árbol, una roca, una nube).

Tot i que l’any passat algun xef va intentar cuinar plats d’acord amb la història dels llibres, aquesta no és la premissa de les trobades. «El que hem de buscar és el plaer de les dues coses. Que cada cuiner faci el que li vingui de gust fer, que jo també he triat els contes que he volgut», assevera Inglés, que realitza tallers literaris a biblioteques, centres cívics, culturals i llibreries, entre altres espais.

Comentarios
Multimedia Diari