Más de Tarragona

Arriba el primer doblet de castells de 9 de la mà de la Colla Vella

Els Xiquets de Reus van completar la primera clàssica de 8 de la temporada i els Xiquets de Tarragona no van poder descarregar el 3de8. Els de Lleida van fer el 2de7 com a millor castell a Valls

Martí Castillejo

Whatsapp
Primer 3de9 amb folre descarregat enguany de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. FOTO: martí castillejo

Primer 3de9 amb folre descarregat enguany de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. FOTO: martí castillejo

Ahir a Valls va arribar una de les primeres cites importants castelleres de la temporada. Va ser a la tarda a la plaça de l’Oli, una diada amb previsió d’estrenes importants i on la Vella de Valls va completar el primer 3de9 amb folre que feien enguany, com ja va sent típic any rere any.
Va arribar a primera ronda, com a castell que encetava la diada. Després d’un peu desmuntat, els vallencs van descarregar el castell folrat amb força facilitat, demostrant que tenien el castell molt treballat al pati d’assaig i que la setmana passada ja van voler estrenar a Lleida.

Per sorpresa de tota la plaça, a segona ronda van muntar el 4de9 amb folre, però no va tenir la mateixa sort que el tres folrat. El castell va pujar nerviós tota l’estona i l’encaix entre folre i terços no semblava que estigués del tot madur. Després de l’aleta i durant la descarregada, finalment el pis de terços va cedir, deixant el castell tan sols en carregat. Tot i això, va arribar el primer doblet de castells de nou pisos de la temporada, que segurament la setmana que ve tornaran a dur a la Diada del Pallol de Reus.

A tercera ronda van protagonitzar una altra estrena enguany. Va ser el 4de8 amb el pilar, que com a curiositat, van descarregar abans d’haver completat el pilar de sis a plaça. Per tancar la diada, a la ronda de pilars de mèrit, els de la camisa rosada van descarregar el pilar de 6 amb total seguretat, convertint-se en la quarta colla que el completa enguany.

Els Xiquets de Reus també van anar d’estrena tan sols començar la diada. Van plantar el primer 4de8 que portaven enguany a plaça per tal d’obrir la ronda. El carro gros avellana va carregar-se amb suficiència però a la descarregada van començar els nervis. El pis de segons i terços van començar a patir i per moments semblava que la sort del castell acabés malament, però van saber defensar-lo i descarregar-lo amb gran alegria de la colla.

Després d’això, es van sentir càntics a les files avellanes de 2de8 amb folre, un castell que fa moltes setmanes que estan treballant i que ahir volien també estrenar. Finalment però, el tàndem de Maria Alegret i Eduard Valls, van reunir a la colla per comunicar que finalment no el farien, al·legant a una manca de camises suficients per donar la seguretat necessària a l’estructura. D’aquesta manera, el dos folrat de color avellana, haurà d’esperar una setmana més i si són suficients camises, dissabte vinent el podrien dur a la Diada del Pallol que organitzen ells mateixos.

Van completar el 3de8 a segona ronda i van tancar la diada amb el 2de7, que es va veure que el tenen molt per la mà i que ja demana un pis més. Els Xiquets de Tarragona anaven amb la mentalitat de seguir rodant estructures que ja han fet enguany. Van obrir plaça amb el 5de7 i a segona ronda van atacar el 3de8, que va pujar nerviós des del principi i que amb l’enxaneta a punt de remuntar el pis de dosos, van desmuntar per evitar una desafortunada caiguda. En ronda de repetició van fer el 4de7 amb el pilar i van tancar la diada amb un 3de7 lleuger, és a dir, traient el pis de terços i deixant els quarts i quints a l’estructura.

Per últim els Castellers de Lleida van protagonitzar un dels moments més expectants de la diada Va ser a primera ronda amb el 2de7, castell que van estrenar la setmana passada. Va pujar tranquil però en el moment de la passada de l’enxaneta, van haver-hi dubtes i finalment, després de la carregada, el desgast es va fer evident i l’estructura va perillar, però un dels segons va saber reconduir la situació, salvant el castell. Van acabar la diada amb el 4de7 amb el pilar i el 5de7.

Diada al Serrallo

Ahir a la tarda, a la ciutat de Tarragona, els Xiquets del Serrallo organitzaven una diada a casa seva on van convidar-hi els Nois de la Torre i els Xiquets de Cambrils. Els de la camisa blava, enguany estan en un procès de renovació de l’equip tècnic, on estrenen la figura de co-caps de colla i tenen un objectiu clar: Obrir la colla a la ciutat per tal de ser més efectius.

Enguany ja han completat el 3de7 i ahir, aquest castell va arribar en segona ronda, després que obrissin la diada amb el 4de6 amb el pilar per tal de rodar diverses peces del castell. Van tancar la diada amb el 2de6, estructura que l’any passat van saber dominar amb un pis més, descarregant-ne tres en total, el màxim històric de la colla amb aquest castell.

Al seu costat van actuar els Nois de la Torre, que també han completat ja el 3de7 com a millor castell. Ahir però, els de Torredembarra no van poder dur cap construcció de set pisos a causa de la falta d’efectius a plaça i van aprofitar la diada per tal de rodar estructures i poms de dalt. Així doncs, al barri marítim de Tarragona van completar el 3de6, 4de6 i 3de6 amb el pilar.

Per últims, els Xiquets de Cambrils van completar el 2de6 com a millor castell de la diada juntament amb el 4de6 i el 3de6, castells que ja havien fet enguany.

Temas

  • Cultura & Vida

Comentarios

Lea También