Arriba la festa més fresca de Sant Magí

Aquesta nit el DJ REMulla´t es farà càrrec d´animar la revetlla amb la seva música junt ambuna exhibició d´aigua i una il·luminació tridimensional situada en quatre punts diferents

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest any l’encarregat a la remullada de fer moure la gent sota l’aigua serà el DJ REMulla’t, que farà de l’esdeveniment una nit memorable gràcies a la combinació d’aigua i música.

Pel que fa al joc de llums a l’espectacle, es farà servir llum robotitzada, situada en quatre punts diferents per poder tenir una il·luminació tridimensional.La revetlla començarà a dos quarts de dotze i acabarà a les dues de la matinada. Després es podrà seguir la festa en els diversos actes de Sant Magí, com el concert que hi haurà a la plaça de la Font.

Jordi Cartanyà, membre de Pa Sucat, diu que «sempre ha estat un èxit. És un espectacle amb diversos públics que vénen a veure l’exhibició d’aigua i llum al que senzillament vénen a mullar-se, refrescar-se i ballar».

En aquesta festa a més de divertir-se, s’intentarà estalviar el màxim possible d’aigua. Cartanyà assegura que aproximadament es llençaran uns 30.000 litres, és a dir, 5.000 litres menys que l’any passat. La companyia segueix un mètode de ‘micropulverització’ i aspersors de gota fina, que permet que la sensació d’humitat sigui la mateixa, però el consum final es redueix fins a la meitat.

La Remullada és, sens dubte, un dels actes que més expectació aixeca entre els tarragonins i la gent que s’apropa a gaudir de les festes de Sant Magí. La multitudinària revetlla és un punt de trobada i diversió pels joves de la ciutat, fins i tot de la comarca. Molts grups d’amics es concentren para passar una nit refrescant sota la constant pluja que sorgirà dels mítics elements d’aquest esdeveniment: la Síndria Ruixadora, el Carro Ruixador, la Petxina Pelegrina i el Càntir Ruixador. Durant dues hores l’aigua no deixarà de brollar mullant tot el qui s’apropi a la plaça del Rei.

La Revetlla Remullada va començar l’any 1997. Va sorgir d’una proposta conjunta entre la companyia d’espectacles Pa Sucat i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Cartanyà, assegura que «des del primer moment es va voler fer un acte singular emmarcat en la tradició de l’aigua de Sant Magí i que tingués un impacte festiu i espectacular». Els components escenogràfics s’han anat integrant durant aquests anys en el panorama de la Revetlla Remullada. Aquests són elements tradicionals de la festa del patró de Tarragona. N’hi ha quatre. Cartanyà considera el Carro l’element principal, ja que representa els portants de l’aigua que cada any la baixen des de les fonts de la Brufaganya. Un segon element és la Síndria, aquesta refrescant fruita és característica perquè emula la ‘sindriada’ del Cós del Bou. També hi ha el Càntir, que representa els petits cantirets d’aigua amb els quals la gent recollia tradicionalment l’aigua dels portants. Per últim, la Petxina homenatja els veïns del Serrallo.

 

Consells

La Remullada no és una festa qualsevol, s’hauran de tenir en compte unes quantes coses abans de gaudir sota la pluja a la plaça del Rei. En primer lloc, la companyia organitzadora Pa Sucat suggereix portar roba apropiada per aquest tipus d’esdeveniment. Això vol dir que s’haurà de vestir amb banyador o peces de roba velles i roba de recanvi. El calçat es recomana que sigui còmode i adequat.

Un altra qüestió a tenir en compte a la Remullada és la dels aparells electrònics. És fàcil que amb l’aigua s’espatllin, per això millor posar-los dins d’una bossa amb tancament hermètic.

Comentarios
Multimedia Diari