Arriben als restaurants de Valls els primers calçots de la temporada

Es preveu una collita excel·lent, tant de quantitat com de qualitat i sanitat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fa dies ja es van collir els primers manats.

Fa dies ja es van collir els primers manats.

Els primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2019-2020, són ja, a alguns dels restaurants de l’Àrea de Valls. Amb ells s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins el mes d’abril del proper any.

Tot augura que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat.

Els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu, de calçots que aniran venint en diverses remeses, segons les dates en que varen ésser plantats.

L’últim diumenge del mes de gener, dia 26, se celebrarà a Valls ciutat d’origen de la calçotada, la Gran Festa de la Calçotada 2020 i que representarà el pòrtic, de la plena temporada de calçotades.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, que acull una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, aquesta temporada, pensa collir uns 18 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls, poden recollir més de 60 milions de calçots, encara que no estan enregistrats.

En total més de 80 milions de calçots, una producció important per la temporada que comença.

La Cambra de Comerç de Valls, ha començat la promoció de la temporada de calçotades, presentant els primers manats de calçots tendres de la temporada, a l’estand de la Fira d’Andorra La Vella, que s’ha celebrat a la capital del Principat d’Andorra, del 25 al 27 d’octubre.

Temas

Comentarios

Lea También