Arxivat un atropellament mortal a l’entrada a Valls

El jutge considera que la culpa és del vianant, que va creuar la carretera per un lloc no habilitat, de nit i en una zona sense il·luminació. Els fets van passar el 31 de juliol de 2018

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
L’atropellament va tenir lloc en aquest punt, l’entrada per la carretera de Barcelona. FOTO: ALBA TUDÓ

L’atropellament va tenir lloc en aquest punt, l’entrada per la carretera de Barcelona. FOTO: ALBA TUDÓ

La jutgessa de Valls ha arxivat penalment el cas de l’atropellament mortal ocorregut en una de les entrades a la capital de l’Alt Camp el 31 de juliol de l’any passat. Considera que el vianant va creuar la carretera per un lloc no habilitat, que era de nit i en una zona sense il·luminació. La decisió de la instructora ha estat confirmada ara per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona en una interlocutòria, a la qual ha tingut accés el Diari.

L’escrit assegura que l’accident es va produir a les 22.22 hores a l’antiga carretera de Barcelona –aproximadament davant de l’edifici Kursaal–. Es tracta d’un tram recte, de poca visibilitat, limitat a 50 km/h. Els agents de la Policia Local que van redactar l’atestat van deduir, segons la posició final del vianant i per les deformacions que presentava el vehicle en el capó i el vidre davanter, que l’home creuava la calçada de dreta a esquerra en la direcció del vehicle per una zona no habilitada de pas. Per això, els policies atribueixen al vianant la responsabilitat del fatal desenllaç. La proba d’alcoholèmia al conductor va donar negativa.

La jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 3 de Valls , el 25 de març d’enguany, va acordar el sobreseïment del cas en no haver-se demostrat el delicte, una decisió que va ser avalada pel fiscal. Però els familiars de la víctima–el fill i l’esposa– van presentar un recurs d’apel·lació, que ara ha resolt l’Audiència Provincial de Tarragona.

En el seu escrit, l’acusació particular considerava prematur l’arxiu de la causa ja que, segons ella, no s’havien apurat tots els mitjans d’investigació possibles per aclarir l’accident. En aquest sentit, demanava la realització d’un informe de reconstrucció de l’accident, incloent el càlcul de velocitat a la qual circulava el turisme.

L’advocat insisteix en què, sense negar que el vianant creués la via per una zona no habilitada, això no implicaria necessàriament que se li hagi d’atribuir a ell la culpa exclusiva de l’atropellament, en vistes a les circumstàncies. I això perquè la Policia Local no ha determinat la velocitat del vehicle, tenint com a única referència 40 km/h, que és el que diu l’investigat.

Consideracions

Considera l’advocat que és crucial saber la velocitat ja que, segons l’hora de l’accident i si anava a més de 40 km/h, el conductor hauria d’haver portat les llums llargues, amb la qual cosa podria haver-se adonat de l’existència del vianant creuant la carretera i hauria pogut prendre les mesures de precaució.

Finalment, es planteja la possibilitat que com l’atropellament va ser al mig de la calçada i no hi ha marques de frenada ni de maniobra evasiva, podria reflectir una possible distracció del conductor abans de l’atropellament.

Però els magistrats de l’Audiència recorden que les consideracions de l’acusació particular sobre un possible excés de velocitat, el fet de no portar les llums llargues o la falta d’atenció del conductor és «una mera possibilitat o hipòtesis, sense que existeixi indici objectiu que l’atropellament fos degut a aquestes circumstàncies».

Temas

Comentarios

Lea También